Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Nitko kao ja

U Zagrebu počinje tromjesečni projekt za tinejdžere „Moda Moda“.

– Voditeljica projekta je akademska slikarica Martina Miholić, a goste, poznate umjetnike, modne dizajnere, sociologe i teoretičare mode ćemo pozivati u toku projekta prema interesu polaznika, izjavio je za She.hr Veselko Leutar iz Centra za kulturu Trešnjevka (CKT). Dodao je, da se radi o besplatnom nizu predavanja, radionica, tribina i modnih revija.

U sklopu projekta bit će moguće naučiti sve o modi kao predmetu antropologije, psihologije i sociologije, te osnove modnog dizajna.

– Imamo nekoliko ideja i tema, ali će se one i kreirati po grupi koja će se oformiti jer volim ići u smjeru kojim krene sama grupa prema njenim afinitetima. Ovo nije tipična modna radionica. Radit ćemo na prvom utisku, stereotipima i predrasudama, kulturnim i sociološkim aspektima mode, te recimo supkulturnom načinu odijevanja. Isto tako raditi ćemo na osmišljavanju vlastitog identiteta, izjavila je za She.hr Martina Miholić, voditeljica projekta.

Propitivanje identiteta kroz modu
 
Projekt će biti realiziran kroz teorijski dio predavanja i tribine na temu mode kao predmet antropologije, psihologije, sociologije, estetike, etike, semiologije, filozofije.

– Ciljana populacija su mlađe osobe, od 7. razreda osnovne škole pa sve do četvrtog srednje, jer to je ono vrijeme kada mladi propituju svoj identitet, kaže Miholić.

Predviđene su kreativne radionice za učenje osnova krojenja, kostimografije i redizajna.

Isto tako na kraju projekta bit će organizirana zaključna izložba, modna revija i modni performans.

– Na radionicu treba donijeti dobru volju, ali sve naravno ovisi o smjeru u kojem krenemo. Inače većinu materijala koji ćemo trebati osigurat će CKT, rekla je Miholić.

Predavanja i praktični rad bit će svake srijede od 19.30 – 21.00 sati u Domu kulture Prečko, Prečko bb. Sve informacije na tel. 3027 411, 3024 247 (Centar za kulturu Trešnjevka)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Moderan dizajn, vrlo jednostavna za upotrebu, s fokusom na potrebama potrošača, njezine su ključne karakteristike.

Trendovi

S prepoznatljivim printevima i cvjetnim motivima, elegantnim i romantičnim haljinama, dizajnerica Anita Pokrivač slavi ljeto.

Beauty report

Po prvi puta, svoj hommage ovom univerzalnom jezičnom i modnom pojmu dao je i hrvatski brend nakita Karat Jewelry.

Fashion report

Rezultati su dio projekta „Fashion (Re)search“, niza istraživanja tržišta temeljenih na redovitom prikupljanju podataka, čiji je cilj pružiti aktualne i relevantne informacije medijima i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.