Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Nivea Cro A Porter Black – prva večer

Hippy Garden – deset godina na hrvatskoj modnoj sceni.

Svečanom revijom u povodu desetogodišnjice djelovanja modnoga branda Hippy Garden počeo je 16. u nizu Nivea Cro-a-Porter, poznato hrvatsko modno okupljanje.

Kolekcije kojima se predstavlja Đurđica Vorkapić, dizajnerica i osnivačica modne marke Hippy garden, općenito možemo okarakterizirati smjelim i provokativnim, ali još sa snažnim osjećajem za ljepotu, ženstvenost i seksipilnost.Četverodnevni modni maraton počeo je prikazivanjem retrospektivnog videa u kojem su prikazani „bestselleri”, odnosno kreacije već prepoznatljivog modnog rukopisa koje su obilježile proteklu dekadu djelovanja poznatog hrvatskog branda, nakon čega je uslijedila i slavljenička kolekcija.

Hippy garden iz sezone u sezonu oduševljava novim, snažnim, zanimljivim, a opet prepoznatljivim modnim rukopisom. Usklađenost prikazanih kreacija uz make-up, frizure, glazbu i atmosferu na reviji samo je nastavak prokušane formule uspješnosti Hippy gardenova tima, ali i potvrda visoke pozicioniranosti tog brenda na hrvatskoj modnoj sceni.Zanimljivo je spomenuti kako već petu godinu zaredom kampanju Hippy gardena nosi poznati hrvatski model sa stalnom pariškom adresom Petra Friganović, koja redovito nosi revije najeminentnijih svjetskih dizajnera te je do sada odradila mnoge prestižne modne kampanje. Upravo je ta manekenka otvorila reviju koju je činilo čak šezdeset modela izrađenih od najfinijih materijala boje pudera. Snažni a istodobno iznimno ženstveni modeli odisali su već prepoznatljivom suptilnom provokacijom izraženom bogatom teksturom tkanina, naborima, draperijama, dubokim otvorima na haljinama, detaljima od kože i nizovima lanaca… – ikonografijom općenito karakterističnom za modni potpis Đurđice Vorkapić.Dizajnerica koja stvaralačku inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, kako sama često navodi, te ideje pretače u kreativnu ljepotu prepuštenu unutarnjem osjećaju za estetiku kaže i kako deset godina slijedi svoju dušu i intuiciju, i jednostavno radi sa srcem upravo ono što voli.

'Svaka kolekcija Hippy gardena posjeduje tu jedinstvenu notu koja se provlači kroz cijelo moje stvaralačko djelovanje', objašnjava Đurđica Vorkapić.Osim Hippy gardena, spomenimo, u Westgateu će od 7. do 9. listopada kolekcije za jesen/zimu 2010./11. predstaviti već etabilirana dizajnerska imena, kao i nove nade hrvatske modne scene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Odmah nakon organizirane prodaje u Westgateu održava se i Online sajam koji će trajati 8 dana.

Istaknuto

Ovaj galerijski kompleks odisao je visokom modom urbanog karaktera za što je u potpunosti zaslužan Hippy Garden tim na čelu s dizajnericom i inovatoricom...

Istaknuto

Dizajnerica Đurđica Vorkapić u potpunosti realizira svaku svoju ideju, pa tako i u ovoj uzbudljivoj  Hippy Garden kampanji.

Fashion report

Ne uplićući se u komplicirane forme, slojeve, uzorke ili boje, Đurđica Vorkapić je stvorila vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode, vjerno njegujući prepoznatljiv...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.