Nivea Cro A Porter – treća večer

Treća večer ovogodišnjeg Cro A Portera opravdala je dodatak imenu – 'Black'. Naime, kolekcije su bile mračnije, ekstravagantnije te manje nosive. Prekrasnim kreacijama iz prvih redova na popularnom modnom događaju prisustvovala su i hrvatska poznata lica – Josipa Lisac, Ivana Banfić, Leona Paraminski, Marija Borić, Žanamari Lalić, Nenad Korkut te Martina Vrbos.

Marina Design

Večer je otvorila dizajnerica Marina Obradović, koja stoji iza imena Marina Design, kolekcijom nazvanom 'Cubistic 2010'. Pri izradi kolekcije dizajnerica se vodila geometrijski oblikovanim formama, jasnim i čistim bojama te idejom društvenog kaosa koji sve pokreće. Tako kolekcijom dominiraju kaputići u crnoj i sivoj boji, koji se protežu od kratkih do dugih, te suknjice koje su u pravili do ispod koljena.

Ivan Ledenko

Omiljeni hrvatski dizajner cipela, još jednom je pokazao što mu najbolje leži – kreacija ženstvenih i savršeno nosivih modela. Visoke potpetice, lančići te ostali detalji u srebrnoj boji njegov su recept za seksi cipele.

Boris Pavlin

Zadatak da ove sezone bude još bolji nego protekla s lakoćom je ispunio Boris Pavlin, čije kreacije već duže vremena s razlogom nose naziv haute couture. Pavlin je poznat po tome da gotovo nikad ne odstupa od svojih glamuroznih kreacija i najfinijih materijala, što se potvrdilo i sinoć u West Gate-u. Haljine koje su zračile neviđenom elegancijom bile su odličan završetak još jedne večeri Nivea Cro A Portera.

Andreja Bistričić

Mlada dizajnerica Andreja Bistričić prvi puta je jučer na Cro-a-Porteru pokazala kolekciju hrvatskoj publici. Njezine žene potpuno su lišene svake koketnosti, zamalo poput policajaca ili vojnika u uniformi. Kolekcija kombinira prozirne materijale i kožu, boje gotovo i nema, prevladava crna. Vidljivi su i utjecaji londonske subkulture.

Etna Maar

Andrijana Subotić Pjajčik koja se krije iza imena Etna Maar predstavila je kolekciju inspiriranu Mayanskim kalendarom. Pistom su profilirali modeli u neobičnim hlačama, haljinama i pletenim vestama sivih i crnih boja. Iako zadire u kulturu drevnih naroda, kolekcija je izrazito nosiva.

Xenia Design

Dizajnerica koja stoji iza imena modne marke XD Xenia Design – Ksenija Vrbanić prikazala je neobične modele istražujući krajnosti u bojama. Iako je kolekcija većinom u tamnim tonovima, Ksenija je prikazala i nekoliko modela izrazito živahnih boja. tonovi, dizajnerica je dijelom kolekcije predstavila i nekoliko modela kombinacija živih boja, te time razbila mračni niz ove večeri.

Ognjenka Antunac

Ognjenka Antunac je kolekcijom prikazanom na Cro A Porteru namjeravala stvoriti dramatičnu i tamnu atmosferu, a u tom je i uspjela. Potpunom crnom kolekcijom dominirala je koža kojom je dizajnerica oblikovala oštre i jednostavne modele.