Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Nivea Cro A Porter – treća večer

FOTO + VIDEO: Marina Design, Ivan Ledenko, Boris Pavlin, Andreja Bistričić, Etna Maar, Xenia Design i Ognjenka Antunac.

Treća večer ovogodišnjeg Cro A Portera opravdala je dodatak imenu – 'Black'. Naime, kolekcije su bile mračnije, ekstravagantnije te manje nosive. Prekrasnim kreacijama iz prvih redova na popularnom modnom događaju prisustvovala su i hrvatska poznata lica – Josipa Lisac, Ivana Banfić, Leona Paraminski, Marija Borić, Žanamari Lalić, Nenad Korkut te Martina Vrbos.

Marina DesignVečer je otvorila dizajnerica Marina Obradović, koja stoji iza imena Marina Design, kolekcijom nazvanom 'Cubistic 2010'. Pri izradi kolekcije dizajnerica se vodila geometrijski oblikovanim formama, jasnim i čistim bojama te idejom društvenog kaosa koji sve pokreće. Tako kolekcijom dominiraju kaputići u crnoj i sivoj boji, koji se protežu od kratkih do dugih, te suknjice koje su u pravili do ispod koljena.

Ivan LedenkoOmiljeni hrvatski dizajner cipela, još jednom je pokazao što mu najbolje leži – kreacija ženstvenih i savršeno nosivih modela. Visoke potpetice, lančići te ostali detalji u srebrnoj boji njegov su recept za seksi cipele.

Boris PavlinZadatak da ove sezone bude još bolji nego protekla s lakoćom je ispunio Boris Pavlin, čije kreacije već duže vremena s razlogom nose naziv haute couture. Pavlin je poznat po tome da gotovo nikad ne odstupa od svojih glamuroznih kreacija i najfinijih materijala, što se potvrdilo i sinoć u West Gate-u. Haljine koje su zračile neviđenom elegancijom bile su odličan završetak još jedne večeri Nivea Cro A Portera.

Andreja BistričićMlada dizajnerica Andreja Bistričić prvi puta je jučer na Cro-a-Porteru pokazala kolekciju hrvatskoj publici. Njezine žene potpuno su lišene svake koketnosti, zamalo poput policajaca ili vojnika u uniformi. Kolekcija kombinira prozirne materijale i kožu, boje gotovo i nema, prevladava crna. Vidljivi su i utjecaji londonske subkulture.

Etna MaarAndrijana Subotić Pjajčik koja se krije iza imena Etna Maar predstavila je kolekciju inspiriranu Mayanskim kalendarom. Pistom su profilirali modeli u neobičnim hlačama, haljinama i pletenim vestama sivih i crnih boja. Iako zadire u kulturu drevnih naroda, kolekcija je izrazito nosiva.

Xenia DesignDizajnerica koja stoji iza imena modne marke XD Xenia Design – Ksenija Vrbanić prikazala je neobične modele istražujući krajnosti u bojama. Iako je kolekcija većinom u tamnim tonovima, Ksenija je prikazala i nekoliko modela izrazito živahnih boja. tonovi, dizajnerica je dijelom kolekcije predstavila i nekoliko modela kombinacija živih boja, te time razbila mračni niz ove večeri.

Ognjenka AntunacOgnjenka Antunac je kolekcijom prikazanom na Cro A Porteru namjeravala stvoriti dramatičnu i tamnu atmosferu, a u tom je i uspjela. Potpunom crnom kolekcijom dominirala je koža kojom je dizajnerica oblikovala oštre i jednostavne modele.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Jesenska kolekcija Etna Maar dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik inspirirana je urbanim, suvremenim ženama koje zadivljuju neiscrpnom energijom i stalno su u pokretu.

S modne piste

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja je ove godine po 87. put po redu okupila najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere.

S modne piste

Limitirana capsule kolekcija Etna Maar stvorena je za ljeto, ali će se sjajno kombinirati i u nadolazećoj sezoni, uz ranojesenske komade odjeće.

Fashion report

Ako ste se ikad zamislili nad nekim od ovih pitanja, ne brinite, niste sami. S istim se Weltschmerzom bavi i dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.