Njega i oporavak kose nakon ljeta

Iako ste cijelo ljeto njegovali kosu raznim maskama i uljima, redovito ispirali sol nakon kupanja u moru ili bazenu, minimalno ili nikako koristili aparate kao što su fen, pegla i sl. vaša kosa je ipak suha, a boja je izblijedila.

Naravno, jer današnje sunce je toliko jako, a morska voda je i dalje slana da uz  svu njegu ipak ostaju posljedice. Ljetu je  možda kraj, ali ne i potrebi da njegujete svoju kosu. Ivana Pazman iz frizerskog salona V&M donosi nekoliko savjeta kako kosi udahnuti novi život i vratiti zdravi sjaj.

Današnje profesionalne boje su doslovno njegujuće i nisu jake i agresivne kao prije pa samim time nisu ni tako stabilne. Posljedica toga je isprana i bljedunjava boja, bez sjaja i intenziteta, osobito kod plavih ili bakrenih nijansi. Preljevi su idealno rješenje za taj problem. Njih možemo definirati kao i boju, ali umjesto hidrogena, miješaju se s aktivatorima jačine od 1,8% do 2,7%. Oni ne služe za trajno bojanje kose ili prekrivanje sijedih vlasi već za nijansiranje te vraćanje izgubljenog pigmenta u kosi. Dakle, vrlo nježno i učinkovito.

kosa2Maske i regenerirajuće ampule bi trebale biti redovna njega, bez  obzira na godišnje doba, kao i redovito šišanje koje bi ipak nakon morskih radosti trebalo biti malo radikalnije. Ono ipak ne znači da se nužno morate odreći svoje dužine.

Svakako pripazite na ulja koja koristite, jer njihova kvaliteta uvelike ovisi o proizvođaču. Uvijek koristite profesionalne proizvode jer čestice bisera i svile koje se naveliko spominju u reklamama za proizvode koje možete kupiti u svakom dućanu zaista nemaju smisla. Također, upotreba previše različitih preparata može pogubno djelovati  na kosu i doslovno je ugušiti. Zato uvijek potražite savjet vašeg frizera jer on najbolje poznaje vašu kosu, zna što joj je potrebno i koje preparate vaša kosa voli.

I ne zaboravite, kosa ne voli ni zimu tako da je nastavak njege kose nakon ljeta samo uvertira za nadolazeće hladne dane, vjetar,  centralno grijanje i slično.

Više informacije potražite ovdje.

Autor: Ivana Pazman/ V&M frizerski studio.