Njega kože bez kemijskih supstanci

Na događanju u Kući za ljude i umjetnost Lauba, tvrtka Novexpert premijerno je u Hrvatskoj predstavila liniju proizvoda za hidrataciju i njegu kože. Pristup ove francuske tvrtke jedinstven je i revolucionaran, zbog činjenice da Novexpert proizvodi pružaju potpunu medicinsku učinkovitost bez upotrebe kemijskih supstanci.

S druge strane, preparati vodećih svjetskih proizvođača tradicionalne dermatološke kozmetike temeljeni su na upotrebi termalne vode, ali uz dodatak raznih sintetičkih spojeva. Protivno ovom uvriježenom načelu, višegodišnji rad priznatih europskih znanstvenika i liječnika Novexpert tima rezultirao je proizvodima koji su u potpunosti oslobođeni negativnih aditiva.

Proizvodi su to koji prate trend tzv. personalizirane kozmetologije, njegujući pristup pojedincu, vodeći se idejom kako je svaka koža drugačija te joj je potrebno osigurati individualiziranu njegu. U skladu s prirodom, sigurni i zdravi, istovremeno pružaju željeni učinak za sve tipove kože.

Navedene prednosti i filozofiju sofisticirane njege s ekološkom osvješćenošću i prirodom kao važnim načelima u proizvodnji, tijekom događanja predstavio je osnivač i vlasnik Novexperta Cyrille Telinge. Jednostavnim edukativnim i zabavnim eksperimentima prisutnima je dočarao kako su francuski stručnjaci pomirili realnost i ideale te pokušao otkriti što se nalazi iza kulisa kozmetičke industrije.

Povodom predstavljanja istaknuo je zadovoljstvo sjajnim početkom na hrvatskom tržištu te podsjetio kako upotreba kemijskih supstanci u proizvodima za njegu kože uništava negativne, ali i pozitivne bakterije potrebne za zdravlje kože i istaknuo kako ćemo u budućnosti doživjeti pitanja djece i unuka je li istina da smo u mladosti njegovali kožu petrokemikalijama.

Tvrtka Novexpert dio je rastućeg globalnog pokreta Clean Tech, označavajući poslovanje uz zadovoljavanje ekoloških standarda. Od pojave na tržištu, nalazi se u samome vrhu najprodavanijih proizvoda za njegu kože u Francuskoj.

Zastupstvom tvrtke Ro.Ra.Natura, Novexpert proizvodi od početka 2012. godine dostupni su i na hrvatskom tržištu. Svojom su pojavom izazvali veliki interes dermatologa, farmaceuta i medija, dok su povratne informacije korisnika vrlo pozitivne.

Novexpert je tvrtka koju su osnovala 4 znanstvenika, poznati doktori kozmetologije i farmaceutike. Novexpert kao brand isključivo je vođen znanošću bez pomodnih prolaznosti te nosi potpis znanstvenika s jasnom vizijom povrata osnovnim etičkim principima, a nastao je vođen strašću i potrebom za izvrsnošću.

Istraživački rad lišen je svih marketinških ili profitnih ograničenja i oslanja se isključivo na primjenu najnaprednijih tehnologija iz područja genetike i molekularne biologije.