Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Noć stvorena za krimiće

Uz šalicu kave ili čaja u više od 40 bečkih lokala uživat će se u krimićima.

Cijeli će se Beč 19. listopada u sklopu ovogodišnje pete po redu Bečke noći krimića pretvoriti u veliko poprište krimića.

U više od 40 lokala brojni će ljubitelji krimića uz šalicu kave ili čašicu vina moći poslušati ulomke najnovijih dostignuća kriminalističke književnosti.

Zvijezda je ovogodišnje Noći krimića švedski autor Hakan Nesser, koji je vjernim čitateljima krimića poznat po po kriminalističkom ciklusu “Van Veeteren”, koji je u međuvremenu uspješno i ekraniziran. Nesser će sa sobom donijeti najnoviju knjigu “Drugi život gospodina Rossa”.

Ostali su, nimalo manje poznati gosti američki krimi-autor Jason Starr („Stalking"), njemački autor Friedrich Ani („Smrt ne zastarijeva") te Škot Martin Walker i Poljak Marek Krajewski.

Naravno, ni domaći, tj. austrijski pisci kriminalističkih romana neće biti zanemareni. Najavljeni su nastupi autora kao što su Stefan Slupetzky, Alfred Komarek, Edith Kneifl, Ernst Hinterberger, Sabina Naber i Thomas Raab.

No ovogodišnja jubilarna peta Noć krimića po nečemu je posebna. Naime, ove će se godine publici prvi puta predstaviti takozvane “žive knjige”, tj. osobe koje će u ugodnoj atmosferi lokala “Cafe Korb” posjetiteljima tijekom razgovora u četiri oka ispričati radnju romana koji predstavljaju.

Organizatori očekuju dolazak više od 15.000 zaljubljenika u krimiće, a ulaz je naravno besplatan.

Više informacija o toj jedinstvenoj bečkoj manifestaciji na: www.kriminacht.at.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Holger Munch, novoimenovani šef vlastite jedinice Odjela za umorstva, treba pomoć u rješavanju slučaja.

She Book Club

I sada kad mu život visi o niti, samo nevjerojatna domišljatost, gluma i, naravno, potpuna svjesnost mogu spasiti Björna i vratiti mu sreću i...

She Book Club

Oliver Marks upravo je odslužio deset godina zatvorske kazne – za zločin kojeg možda je, a možda i nije počinio.

She Book Club

Beata Bagi sjajno kombinira svoja znanja i iskustva s dubokim uvidom u psihologiju svojih likova, njihovih odnosa i emocija kroz napeticu koja se čita...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.