Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Nokia predstavlja Ovi Karte

Nokia nudi besplatnu pješačku i vozačku glasovnu navigaciju.

Nokia namjerava objaviti potpuno besplatnu novu verziju aplikacije Ovi Karte za svoje smartphone uređaje koja uključuje vrhunsku pješačku i vozačku glasovnu navigaciju raspoloživu za preuzimanje na www.nokia.com/maps. Nova verzija aplikacije uključuje vrhunske značajke za vozačku i pješačku navigaciju, uključivo glasovnu navigaciju za 74 zemlje, na 46 jezika, 6000 3D orijentira u 200 gradova i prometne informacije za više od 10 zemalja kao i detaljne karte za više od 180 zemalja. Lonely Planet i Michelin vodiči imaju informacije o više od 1000 globalnih destinacija.

"Zašto imati mobilni telefon koji radi samo u jednoj zemlji ili regiji? Spojite ih, učinite besplatnim, učinite globalnim i udvostručit ćete potencijalnu veličinu mobilnog tržišta navigacije preko noći,“ objašnjava Anssi Vanjoki, izvršni dopredsjednik Nokije.

"Nokia je jedina kompanija s uslugom mobilne navigacije za vozače i pješake koja radi diljem svijeta. Za razliku od naslijeđa proizvođača mobilne navigacije za automobile, mi vas ne prisiljavamo da kupite karte raznih zemalja ili regija čak ni ako ih posjećujete samo na nekoliko dana. Nudimo besplatno i navigaciju i karte, sa svom vrhunskom funkcionalnošću i značajkama koje očekujete.“Zašto besplatno?

Za Nokiju uklanjanje troškova povezanih s navigacijom za vozače i pješake omogućava kompaniji brzu aktivaciju ogromne baze korisnika kojoj se mogu ponuditi nove lokacijske značajke, sadržaji i usluge. Ovaj potez je također u skladu s Nokijinom vizijom da će sljedeći val rasta biti centriran oko lokacijski-svjesnog, društvenog Interneta. Tako će lokacija "gdje“ ljudi nešto rade postati jednako važna kao i "što“ rade.

Dvostruko povećanje broja korisnika GSP navigacije na mobilnim uređajima

Prema istraživanju tvrtke Canalys, na kraju 2009. godine u svijetu je bilo 27 milijuna korisnika GPS navigacije na mobilnim uređajima. S ovom potezom Nokia potencijalno preko noći proširuje taj broj korisnika na skoro 50 milijuna time što omogućuje za otprilike 20 milijuna korisnika Nokia smartphonea, s kompatibilnim uređajima, da odmah aktiviraju besplatnu vozačku i pješačku navigaciju putem jednostavnog preuzimanja novih Ovi Karata.

Canalys također procjenjuje da je u 2009. broj smartphone uređaja s integriranim GPS-om bio 163 milijuna uređaja diljem svijeta, od čega Nokia zauzima nešto više od pola (51%), s 83 milijuna isporučenih GPS uređaja.

Ovi Karte su odmah dostupne za preuzimanje za 10 Nokia uređaja (Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic and Nokia X6), a očekuje se da će još Nokia smartphonea biti dodano u sljedećim tjednima. Od ožujka 2010. novi Nokia smartphone uređaji s ugrađenim GPS-om će uključivati novu verziju Ovi Karata, unaprijed učitane lokalne karte, uz vrhunsku vozačku i pješačku glasovnu navigaciju i pristup vodičima Lonely Planet i Michelin bez dodatnog troška.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Svi koji su ljubitelji prirode i traže bijeg od svakodnevne rutine trebaju ovog ljeta samo zaviriti u INSIDE Magazin koji nudi inspiracije za nezaboravne...

Putovanja

Avio prijevoznici i zračne luke koriste mnoge stručne izraze u svom poslovanju koje često mogu zbuniti.

Dobar posao

Kolika je cijena besplatnoga?

Događanja

Kako se ovi blagdani ne bi pretvorili u niz usiljenih razgovora, čangrizavih ispada i neugodnih posjeta donosimo vam vodič sa savjetima kako preživjeti praznike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.