Nova kolekcija brenda Coded Edge progovara jezikom moći

nova kolekcija

Ususret još jednom Perwoll FASHION.HR-u na kojem će predstaviti svoju novu kolekciju, modni brand Coded Edge predstavlja kampanju za aktualnu kolekciju Empyreal. Već prepoznatljiva estetika crne boje prisutna je i na vizualima kolekcije inspirirane razdobljem s početka 14. stoljeća. Crna boja smatrala se bojom moći, dostojanstva, poniznosti i umjerenosti te je do kraja 16. stoljeća obilježila odjeću na svim europskim dvorovima od Italije do Engleske.

Vođena i inspirirana tom bojom moći i dostojanstva nastala je nova kolekcija Empyreal. Kroz nosive komade s naglaskom na predimenzionirane kapuljače, toplije materijale i avangardne elemente, ubacivanjem kožnih dijelova, kolekcija prikazuje modernu crnu siluetu u vidu dugih haljina, pojednostavljenih suknji i toplih odjevnih komada za hladnije dane. Kroz različite teksture poput kože i umjetnog crnog krzna razbijena je plošnost cjelokupne kolekcije.

Coded Edge otišao je i korak dalje u razradi nakita koji upotpunjuje kolekciju, a sastoji se od ručno izrađenih narukvica, prstenja i oglavlja, koja daju karakterističan i već prepoznatljiv dizajnerski potpis. Empyreal kolekcija za jesen/zimu 2014./15. prikazana je u ožujku ove godine na Perwoll Fashion.hr-u te u sklopu projekta ZONA 45 na Beograd Fashion Weeku.

Mladi hrvatski brend Coded Edge stvorili su zajedničkim snagama modni dizajner Silvio Ivkić i modni fotograf Jure Perišić koji potpisuje i vizuale ove kampanje. Nova kolekcija Coded Edgea bit će prikazana u sklopu nadolazećeg Perwoll Fashion.hr-a od 15. do 18. listopada na Zagrebačkom velesajmu. U ulozi zaštitnog lica nove Coded Edge kampanje našla se Ivana Solar iz modne agencije Talia models, a make up potpisuje talentirana Petra Sever.