Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
nova kolekcija
nova kolekcija

Fashion report

Nova kolekcija dizajnerskog dvojca Me and the machine

Kolekcija je izložena u finalu ovogodišnjeg Fashion Incubatora u Osijeku i na beogradskom Balkan Art Fashion Eventu

Dizajnerski dvojac Me and the machine novom kolekcijom “Conceal/Expose” preispitao je funkciju odjeće kao nečega što istovremeno prikriva, ali i otkriva našu ličnost i tijelo, označavajući svaki odjevni predmet kao mjesto sudara privatnog i javnog.

Nakon izlaganja kolekcije “Conceal/Expose” u finalu ovogodišnjeg Fashion Incubatora u Osijeku i na beogradskom Balkan Art Fashion Eventu, vizuale za spomenutu kolekciju snimali su u prostoru beogradskog Mikser Housea.

Inspiracija dolazi iz arhitekture moderne (Mies van der Rohe) – gdje se javljaju novi materijali poput stakla ili gdje materijali dobivaju neku novu ulogu, poput zavjese koja postaje zid (Shigeru Ban), što je dovelo do potpunog otkrivanja i eksponiranja interijera građevina javnom pogledu. Nekada privatni objekti odjednom su bili javno eksponirani (primjerice staklene ovojnice na neboderima) i samim time više ne ispunjavaju svoju privatnu funkciju.

Kolekcija zapravo preispituje funkciju odjeće – prikrivanje i otkrivanje – kao i pitanje granica javnoga i privatnoga u suvremenom krajoliku. Budući da je odijevanje javni i socijalizacijski čin – privatni i javni prostor isprepliću se upravo u temi odjeće, mediju interakcije tijela i urbanog pejsaža. A danas, kada snimke prodiru u svakodnevni, privatni i intimni život, javnost privatnog postaje novom društvenom vrijednošću, pojavom realityja (Big Brother i sl.) privatno postaje predmetom javnog interesa a ekspanzijom društvenih mreža i interneta postavlja se pitanje – gdje je uopće granica javnog i privatnog?

Korišteni su uglavnom umjetni materijali, u skladu s temom nove i drugačije uloge materijala u arhitekturi. Shigeru Ban-ova draperija prevedena je u lagane materijale nabrane poput zavjese, za proreze i otkrivanje kože/eksponiranje tijela korišten je neopren, inspiracija neboderima prikana je teksturom i proštepanjem materijala dok je za postizanje težine i kontrasta laganim materijalima korištena deblja vuna.

foto: Zvonimir Ferina
make up/frizura: Kasandra Draganić
obuća: Valinea Vinger
modeli: Milena Panić i Jelena Živanović

nova kolekcija

mphgKYQ663

7QHEY6Nodd

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Nova ljetna Guess Jeans kolekcija za žene i muškarce donosi nam ultimativne glam komade u pastelnim bojama za zajamčenu figure i ležernu privlačnost.

S modne piste

Guessova nova kolekcija, privući će svaku ljubiteljicu trendi torbica, a svaki stajling učiniti zanimljivim.

Fashion report

Nova pret-a-porter kolekcija Roberta Severa za jesen zimu 2015-2016 donosi nam Ivu Marušić u novoj metamorfozi u njenoj desetoj kampanji za RS brand. Kampanju...

Fashion report

Odabrali smo neke ženstvene haljine za ovo proljeće i ljeto pa uživajte u pogledu s nama

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.