Nova kolekcija Marla priziva junakinje iz bajki… u modernoj verziji

kolekcija marla

Nova kolekcija Marla, naziva „Marla In Fairy Tales” nadahnuta je Grimmovim bajkama te bajkama iz raznih krajeva svijeta. Kolekcija jesen/zima 2014. obiluje čipkom, detaljima s puno ručnog rada, kao i enigmatičnim krojevima i materijalima, koji su projekt i rad same dizajnerice u njenom atelieru. Puno reljefa, veza i prepleta stopilo se u bajkovitu priču o hrabroj i samouvjerenoj Marla ženi, koja u editorijalu ide ususret izazovima i pobjeđuje razne opasnosti u kojima su se našle junakinje najpoznatijih svjetskih bajki, od Matovilke i Snjeguljice do Trnoružice i Pepeljuge.

Njena Matovilka oslobađa samu sebe od unutrašnjih borbi i strahova, znatiželjna Snjeguljica uživa u rizičnoj jabuci jer zna da joj ne može naštetiti. Misao „One bite and all of your dreams come true” otvara joj nove životne mogućnosti i uvećava samopouzdanje. Marlina Trnoružica se ne plaši boli ni izazova, ali promišlja o rizičnim situacijama, dok neustrašiva Pepeljuga ne sanja o princu na bijelom konju već svojim trudom ostvaruje i živi svoj san.

Ovim editorijalom Marla se prisjeća svog djetinjstva, kad je kao djevojčica čitala bajke, kao djevojka sanjarila i prisjećala se pouka iz njih, a kao odrasla, zrela žena pobjeđuje nevolje i živi. „Marla In Fairy Tales“ podsjeća i na poučan citat, zapravo njenu vodilju: „Believe in ones self and take chances. Do not let anything hold you back from achieving greater things and finding who you are in life“.

Lik Marla žene savršeno je utjelovila riječka make up artistica Iva Berišić, a kolekcija spaja starine sa suvremenošću, poigravajući se punk elementima i izazovnim krojevima te mistikom kasnog srednjeg vijeka. Kreacije i styling potpisuje dizajnerica Nives Stepinac Grgurić, fotografije Ratko Grgurić, a make up i hairstyle Iva Berišić.