Nova pravila u seksu

Novo stoljeće i moderan način života donjeli su i nova pravila seksualnih odnosa između muškaraca i žena. Rijetki muškarci se još pridržavaju tradicionalnih pravila koja su vrijedila prije, iako mnoge žene još uvijek imaju velika očekivanja kako bi se muškarci trebali prema njima ponašati kada su seks i/ili veze u pitanju. Možda je vrijeme da zaboravimo kako je to nekada bilo i revidiramo kako stvari stoje danas. Svidjelo se to vama ili ne – vremena su se promijenila.

1. Vi ste na potezu

Staro pravilo da on mora napraviti prvi potez već dugo ne vrijedi. Nema više muško-ženskih podjela na zadatke i poteze. Žene su se dugo borile za svoja prava i emancipaciju, ali neke od njih još uvijek očekuju da muškarac njima pri priđe, pozove ih na spoj, plati večeru ili generalno – da ženi do znanja da ju zanima. Jasno je da i dalje žene žele biti poželjne te da se muškarac oko njih mora malo potrudi da ih zavede, ali to više nije pravilo i samo je bonus. Budite samostalne i po pitanju intimnih odnosa, a to vrijedi i za veze, i za brak – iznenadite muškarce neočekivanom inicijativom.

2. Nije samo dugi seks najbolji

Nekada se smatralo da se samo duljina seksa računa i to uz pravilo 'što duljii – to bolji'. Muškarci su čak dobivali i komplekse zbog vremenskog perioda izdržljivosti, ali sada se mogu opustiti. Po novom je samo bitno da je dobro, i da oboje uživaju, bez obzira koliko god trajalo. Već smo spominjali koliko i tzv. quicky može doprinijeti vezi, ljubavi i zadovoljstvu oboje partnera. Osim toga, tko si danas, u ova užurbana moderna vremena, može baš svaki put priuštiti sve te romantične stvari poput kupki, svijeća i latica ruža po podu? Svaka čast ako se netko sjeti i stigne tako nešto izvesti dva puta kroz godinu. Uživajte u brzom seksu!

Zanimljiv prijedlog je seks u intervalima što znači da možete početi jutro uz ljubljenje i maženje, kroz dan si slati seksi poruke, zatim napraviti romantičnu večeru i finale odraditi na kraju dana koji je opet kratki, ali kada se sve zbroji, možemo reći da je seksi avantura trajala čitav dan.

3. Podijelite fantazije s partnerom

Prije su žene fantazije čuvale samo u svojoj glavi, a danas ih slobodno mogu ispričati partneru. To će, štoviše, podgrijati atmosferu u krevetu i općenito u vezi, jer će pojačati vašu intimu i povjerenje. Kada bi mozak tretirali kao potencijalni seks organ, tada bi više pažnje obraćali na ono što pričate partneru. Čak i neke priče, maštanje o vama seksi mjestu ili radnji, može potaknuti vaš libido i zagrijati atmosferu u krevetu. Nemojte se sramiti pričati o seksu, a pogotovo ne o tome što želite od svog seksualnog partnera, jer on je tu da vas zadovolji.

4. Seks nije samo penetracija

Seks je sve ono što nas uzbuđuje, pa to može biti otvoreni razgovor o seksu ili strastveno ljubljenje kao predigra. Više nije samo bit u penetraciji, nego u ženinom orgazmu koji može doći na različite načine, pa stoga – njegujte ih a ako treba i inicirajte!

5. Seks ne mora biti spontan da bi bio dobar

"Spontani seks je mit", kaže dr. Laurie Mintz, autorica knjige A Tired Woman's Guide to Passionate Sex koja tvrdi da se najuzbudljivije epizode seksa u vezi događaju kad je on planiran, orkestriran i pripremljen. Naravno da niste slučajno obukli seksi donje rublje, napravili romantičnu večeru ili slučajno flertovali cijelu večer s određenom osobom, što znači da ste seks stavili u vlastiti raspored. Ovo je pogotovo čest slučaj kod zaposlenih bralnih parova s djecom, koji ukoliko žele održati kvalitetan seksualni odnos, moraju svakako planirati seksi trenutke, jer posao, djeca i ostale obiteljske obaveze predstavljaju ozbiljnu prepreku na putu do spontanog seksa.

6. Za prvi seks nema pravila

Nekada je postojalo pravilo da se ne upuštate u seksualne odnose za vrijeme prva tri spoja. Sada više nije važno jeste li se našli 3. ili 33. put, nego je najvažnije slijediti vlastiti instinkt. Ovo nije pravilo koje vam danas dopušta da spavate sa svima koje prvi put vidite, već pravilo koje stavlja vas na prvo mjesto – slušajte sebe, svoje želje i osjećaje. Ljubavna (a i seksualna) kemija može biti čudesna., pa stoga, prestanite se ograničavati nekim starim pravilima koja su već odavno skupila prašinu.

7. Ravnopravni partneri u seksu

Uvriježeno je bilo mišljenje da je muškarac glavni inicijator seksualnih odnosa, što se već odavno promijenilo. Isto tako muškarci više nisu "voditelji seksualnih igrica", biti dominantan u seksu jednako je pravo i muškaraca i žena. To podrazumijeva poticanje seksa, promijenu seksualnih poza, predlaganje seksualnih igrica ali i ono najbitnije – kontinuirano istraživanje. Bez obzira da je li je riječ o seksualnoj avanturu ili bračnom seksu, jedno je bitno – nikad ne treba misliti da znamo sve o seksu ili da smo svog partnera 100% upoznali u to smislu. Budite vječni istraživač, i time će i vaš seksualni život biti sve bolji i bolji.

8. Ne izbjegavajte razgovor o kontracepciji

Nekada je kontracepcija bila tabu tema i cure su se snalazile kako su znale i umjele, jer se smatralo da ćete muškarca time samo otjerati od sebe. Danas slobodno možete o tome porazgovarati prije nego se uopće nađete u horizontali. Čak nije loša ideja da o tome popričate hladne glave kako se ne bi dogodilo da samo prešutite i mislite si "K vragu, samo ovaj put, valjda se neće ništa loše dogoditi". Također, pravilo koje kaže da je muškarac odgovoran za zaštitu odavno ne postoji. Za siguran seks odgovorni ste obadvoje!