Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Nova šefica kuhinje u Regent Esplanadi

Talentirana Ana Grgić preuzela je pregaču kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela.

Mlada i simpatična 31-godišnja Ana Grgić nova je šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Regent Esplanade. Ana je protekle tri godine u funkciji zamjenice šefa kuhinje usko surađivala s Jeffreyem J. Vellom te je zbog visokog nivoa znanja, profesionalizma i kulinarskih vještina preuzela vođenje kuhinje obaju restorana, luksuznog Zinfandel'sa i šarmantnog Le Bistroa te Esplanade cateringa. Ana nastavlja slijediti Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, ali svojim odabirom i kombinacijom okusa nastoji unijeti dio sebe i time dati svoj potpis jelima.

Po završetku školovanja u zagrebačkoj Ugostiteljsko-turističkoj školi Ana polaže 5. stupanj majstorskog ispita te dobiva najvišu titulu majstor kuhar. Svjesna svojih mogućnosti i vođena visokim ambicijama, Ana se javila tadašnjem šefu kuhinje Ivici Štrumlu te 1999. godine prihvatila volontiranje u kuhinji prestižnog hotela Esplanade. Ana je godinama upijala znanja i vještine iskusnih kulinarskih majstora i brzo napredovala.

2004. godine dolaskom branda Regent Ana započinje suradnju s novim belgijskim šefom, Marcom Fontenelleom te preuzima funkciju voditelja smjene. Njen talent prepoznaje i nagrađivani vrhunski šef, Jeffrey James Vella, koji joj pruža veliku podršku te je postavlja na mjesto svoje zamjenice.

Ambicija i želja za učenjem odvele su Anu na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvije Michelin zvjezdice, gdje je neko vrijeme usavršavala svoje kulinarske vještine kod poznatih chefova, Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu te kod Christiana Lohsea u poznatom berlinskom Fisher's Fritzu. Svoje znanje razvijala je i na kulinarskoj akademiji Rezidor Hotel Group.Ana je tijekom svoje karijere u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike poput talijanskog predsjednika Napolitana, austrijskog predsjednika Fischera te za poznate kraljevske obitelji poput princa Alberta od Monaca, princeze Anne, a na nepreglednoj listi slavnih nalaze se i sportske legende David Beckham, Cristiano Ronaldo te osobe iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, Sade, Stinga, Jose Carrerasa, Boba Geldofa, Bono Voxa i drugih.

"Ana je najtalentiranija suradnica s kojom sam imao prilike raditi. Draga je i otvorena osoba, spremna na nove izazove. Uistinu vjerujem da je prava osoba za ovu poziciju te da će opravdati visoka očekivanja kako suradnika tako i zahtjevnih gostiju hotela", istaknuo je Jeffrey J. Vella, donedavni šef kuhinje hotela.

"Drago mi je da je hotel Esplanade imao izvrsnog šefa kuhinje poput Jeffreya J. Velle, koji ostaje u Hrvatskoj te će i dalje obogaćivati restoransku scenu svojim ukusnim i maštovitim delicijama. Njegovo bogato iskustvo, perfekcionizam i strast za hranom uzdigli su Esplanadinu kuhinju na najvišu razinu. Jeffrey je proteklih nekoliko godina školovao i uvježbao mlade chefove koji su danas sposobni samostalno voditi kuhinju, a svojim talentom, predanošću, pedantnošću i upornošću posebno se istaknula Ana Grgić. Njeno dugogodišnje iskustvo u Esplanadi, ambicija, kreativnost, ali i poznavanje različitih kuhinja idealna su formula koja obećava gostima vrhunske kulinarske doživljaje", izjavio je Ivica Max Krizmanić, v. d. generalni direktor hotela Regent Esplanade.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Danas, kada je fokus na modernom dizajnu interijera, kuhinja je postala mjesto koje prikazuje stil, eleganciju i funkcionalnost.

Zanimljivosti

Preferencije se počinju formirati u ranom djetinjstvu i razvijaju se tijekom života, pod utjecajem genetskih i okolišnih čimbenika.

Moj dom

Nobell je novi kuhinjski studio koji prvi i jedini na hrvatsko tržište dovodi prestižne Next125 kuhinje koje odlikuje pročišćeni dizajn i profinjenost.

Moj dom

Kuhinja i blagovaonica su bitni dijelovi svakog doma i mjesto gdje se okupljate sa svojim najbližima, obitelji i prijateljima, kako biste uživali u dobroj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.