Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Nova ukusna suradnja

Nakon uspješnog Malog piknika, poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domaće OPG-ove, Mali plac, pokreće još jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef) čije recepte možete pronaći i na našem portalu.

Nakon uspješnog Malog piknika, poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domaće OPG-ove, Mali plac, pokreće još jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef) čije recepte možete pronaći i na našem portalu.

Jednom tjedno u kuhinji Malog placa i pod kuhačom malog Chefa, uz inspirativne gurmanske priče o prirodnoj i stvarnoj hrani, stvarat će se jednako mala, ali prava kulinarska čuda. Ova suradnja tako će širom otvoriti vrata u svijet novih-starih receptura u kojima će glavnu ulogu imati  sezonske, prirodno uzgojene namirnice i  tradicionalni proizvodi koji će pristizati ravno iz ruku lokalnih proizvođača.

1 (1)

Cilj ove kulinarske avanture je podsjetiti na obilje koje nam je dostupno u prirodnom okruženju, osvrnuti pažnju na vrijednost lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane, očuvati stare recepture, kao i domaće okuse koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije, potaknuti kupovinu i konzumaciju stvarne hrane te pružiti inspiraciju za pripremu najfinijih kreacija za sretan stol.

“Želimo pokazati što sve možete napraviti u vlastitoj kuhinji s domaćim biljnim namirnicama te koliko su raznovrsne i zanimljive mogućnosti korištenja takvih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Isto tako, želimo pokazati da takva vrsta prehrane, osim što pozitivno utječe na zdravlje ljudi, može ujedno i usrećiti nepca svih ljubitelja dobre hrane. Recepti će se bazirati na pristupačnim i lako dostupnim domaćim namirnicama, a konačni rezultat bit će hranjivi i ukusni obroci za čiju pripremu nećete morati utrošiti puno vremena.” – opisala je suradnju autorica recepata.

1 (2)

Recepti koji će se objavljivati na tjednoj razini na blogu malog Chefa (malichef.com) i web stranici Malog placa (mali-plac.org) objedinit će najbolje od naše tradicionalne i suvremene gastronomije, oživjeti neke zaboravljene namirnice te nas upoznati sa širokim mogućnostima upotrebe samoniklog bilja u prehrani. Sočivo bogato grahoricama i gusta juha od domaćih rajčica oduševit će sve one vjerne tradiciji, a za poklonike nešto suvremenijeg pristupa mali Chef pripremit će pečenu ciklu i mrkvu s vinaigretteom od smeđeg maslaca, octa i badema, omlet s lobodom ili rižoto s kaduljom i bundevom. Neće biti iznevjereni ni sladokusci, koje očekuju brojne prirodne i niskokalorične slastice i poslastice.

Više

Dobar posao

Na poslu stječemo prijatelje, družimo se, slavimo rođendane, okupljamo se.

Život u dvoje

Bračne vode nisu tako mirne.

Gastronomija

Uz chili smo pripremili i fenomenalne veganske i bezglutenske tortilje od heljdinog brašna

Gastronomija

James Caleb Jackson, čvrsti zagovornik zdrave prehrane, stvorio je prvi recept na svijetu za ono što će postati granola.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.