Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Nove web tehnologije Microsofta

Photosynth, Silverlight, Windows Live Writer ili Internet Explorer 8…

Nove tehnologije imaju mogućnost integracije u Live servise, a Windows Live Writer će oduševiti blogere dok će pregledavanje vaših omiljenih stranica biti olakšano i ubrzano s Internet Explorerom 8.

– Windows Live čini grupa integriranih on-line servisa koja je još više orijentirana korisnicima, njihovom druženju i svakodnevnom kontaktiranju. Tehnologije Photosynth i Silverlight 3 će, vjerujemo, značajno doprinijeti kvaliteti elektroničke komunikacije,- rekao je Kristijan Kramarić, voditelj poslovne grupe klijentskog softvera iz Microsofta.

Silverlight tehnologija namijenjena je izradi i prikazivanju suvremenih interaktivnih i multimedijskih web aplikacija i sadržaja. Tehnologiju karakterizira jednostavnost u izradi i kombiniranju različitih sadržaja.

Što dobivamo novim tehnologijama?

Želite biti u toku s vašom omiljenom stranicom, instalirate Internet Explorer 8 i automatski će te dobivati informacije o svakoj promjeni na stranici, pomoću aplikacije web sliceva (web isječci). Na vama je da odlučite zanima li vas novi sadržaj ili ne, odnosno hoćete li kliknuti na dobivenu novost ili ne.

– Postoji niz dodataka za Internet Explorer 8 koji korisnicima određenog portala brže obave ili dobiju. Nova TV je napravila web isječke, web slice, u kojem korisnik automatski dobiva novu vijest. Primjerice pretražujemo Internet i kada se pojavi nova vijest na portalu ona automatski dođe korisniku,- izjavio je Darko Jovišić, specijalist za tehnologiju iz Microsofta.Ti dodatci poboljšavaju produktivnost i poboljšavaju osjećaj rada sa tim portalom, poput pregledi elektroničke pošte, stanje na burzi ili nešto slično.

– Cilj novih tehnologija je povećavanje prometa i privlačenje korisnika na portal,- kaže Jovišić.

Drugi preglednici nemaju takve mogućnosti, a Microsoft Hrvatska planira i napraviti lokalne dodatke.

– Želimo još neke dodatke napraviti tako da korisnik u Hrvatskoj ima mnogo lokalnih dodataka koji im mogu pomoći u obavljanju svakodnevnih zadataka,- rekao je Jovišić.

Tehnologija za korisnike

Microsoft Photosynth je Internet alat kojim je moguće na osnovi dvodimenzionalnih fotografija načiniti virtualni trodimenzionalni prostor u kojem su one izvorno načinjene te istog pregledavati iz različitih kutova i razina djelatnosti.

Za blogere ovo će biti pravo olakšanje. Windows Live Writer koji je integriran u blog.hr omogućava blogerima korištenje alata za pisanje blog članaka. Olakšava im na taj način jer svoje tekstove mogu pisati u Wordu ili notepadu te im ostane tekst na računalu, a niti ne moraju biti on-line kada ga pišu i postavlja se na blog uz par klikova.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Čim se pojavi neka nova tehnologija ljudi uvijek nađu način kako je upotrijebiti u seksualne svrhe.

Dobar posao

Robert Bosch GmbH, poznatija pod skraćenicom Bosch, njemačka je međunarodna korporacija i jedna od vodećih svjetskih dobavljača usluga i tehnologije.

Dobar posao

Ovi rezultati mogli bi pomoći razjasniti zašto su stope sudjelovanja djevojčica u STEM obrazovnom području, kao i broj diplomiranih žena, načelno više u azijskim...

Putovanja

Novo istraživanje otkriva da dvije trećine današnjih putnika (63%) smatraju da na putovanju ne uspiju uvijek iskoristiti sve prilike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.