Novi album Davida Bowiea izlazi u ožujku

Nakon gomile nagađanja, gdje je David Bowie, hoće li se vratiti novim albumom i turnejom ili što uopće radi, evo napokon i odgovora –  8. siječnja, na svoj 66. rođendan, počastio nas je novim singlom Where Are We Now? kojim najavljuje dugoočekivani, prvi studijski album nakon deset godina The Next Day.

Bit će to prvi album Davida Bowieja u zadnjih 10 godina i njegovo 30. studijsko izdanje. Album bi trebao izići 11. ožujka, a pošto je jučer bio rođendan našem dragom Starmanu, ovo je savršeni trenutak za pojavljivanje ovakvog nenadanog blaga.

Bacajući sjene i izbjegavajući režim glazbene industrije, upravo je ono što je Bowie oduvijek predstavljao unatoč izvanrednoj prodaji više od 130 milijuna primjeraka albuma i rasprodanim stadionskim koncertima. Naravno, u karijeri je mnoge osvojio i svojim iznimnim doprinosima u području umjetnosti, mode, dizajna, seksualnih istraživanja i društvenim komentarima.

U proteklih nekoliko godina na radiju smo slušali stare hitove, a u nedostatku novih pjesama, legendarne pjesme prekidane su beskrajnim nagađanjima, glasinama i pustim željama. Novi album – tko bi ikada pomislio, tko je mogao uopće sanjati. No svi koji vole Bowieja, znaju da je on jedan od onih umjetnika koji pišu i nastupaju kada i kako to samo oni žele i kada imaju što za reći.

Album je producirao dugogodišnji suradnik Tony Visconti, dok tekst za pjesmu Where Are We Now? potpisuje Bowie. Album je sniman u New Yorku. Za singl je već napravljen i video spot kojeg je režirao Tony Oursler. Redatelj se osvrnuo na vrijeme Davidova boravka u Berlinu. U spotu Bowie promatra snimku auto radionice koja je bila smještena ispod njegovog tadašnjeg stana, a cijelo vrijeme ga prate snimke grada. Cijelo se vrijeme nameće isto pitanje: Gdje smo li sada (Where are we now)? Sada svi znamo da je David Bowie bio vrijedan proteklih godina i snimao u studiju i to kada smo najmanje očekivali.