Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Novi doživljaj trudnoće

Uređaj Baby Watcher omogućava slušanje otkucaja djetetova srca već od 14. tjedna trudnoće.

Ideja za Baby Watcher nastala je temelju dugogodišnje ginekološke prakse s trudnicama prim.dr. Stefana Engelbrechta. Nakon 13-godišnjeg rada u Austriji i brojnih razgovora s trudnicama, liječnicima i kolegama ginekolozima odlučio je kreirati uređaj s kojim će trudnice, ali i članovi obitelji moći lakše osluškivati srce još nerođenog djeteta.

– Svrha Baby Watchera, jednog od najsuvremenijih kompleta za ultrazvuk pomoću kojeg se mogu čuti otkucaji bebinog srca, je poticanje odnosa između majke i djeteta već u najranijem stupnju trudnoće,- kaže dr Engelbrecht.

Uređaj budućoj majci pruža mogućnost da već od 14. tjedna trudnoće na taj način bude u kontaktu sa svojom bebom.

Brže prepoznavanje komplikacija

– I budući otac može "čuti" svoj podmladak, a braća i sestre na vrijeme se pripremiti za novog člana obitelji. Također, za bake i djedove poseban je doživljaj "čuti" novoga člana obitelji već tijekom trudnoće. Time se produbljuje međusobni odnos bebe, buduće majke i cjelokupne obitelji, a harmonija prenosi na daljnji život,- objašnjava dr Engelbrecht.

Praktičnost uređaja je i tome što pruža priliku bržeg prepoznavanja mogućih zdravstvenih komplikacija, tvrdi njegov izumitelj. U takvim slučajevima kontaktira se liječnika, reagira se puno brže.

Između pregleda ultrazvukom


Zvuk Baby Watchera  može se po želji i pojačavati, a aparat nositi gotovo svugdje sa sobom. Trudnica u svakom trenutku može osluhnuti otkucaje bebinog srca, što ju čini sretnom i mirnom. Ovo je posebno važno u vremenu između ponovnog pregleda ultrazvukom u bolnici kod ginekologa. Dovoljno je samo malu sondu pritisnuti na trbuh s lijeve strane oko pupka…

– Skandinavske zemlje su prve počele koristiti Baby Watcher, a na moje veliko zadovoljstvo sada ga koriste i trudnice kod nas. Savjetujem svakoj budućoj majci da zapisuje u dnevnik svoje emocije koje prolazi dok sluša otkucaje bebinog srca,- poručuje naš sugovornik.

Cijena uređaja koji "slatko" iščekivanje do poroda pretvara u jedinstveni doživljaj u ljekarnama je oko 150 eura.
  Tko je izumitelj?Prim. dr. sc. Stefan Engelbrecht specijalizirao je ginekologiju u Petrovoj bolnici u Zagrebu te je bio šef ginekologije u Zaboku. Austrijsko Ministarstvo zdravstva ga je 1990-te godine pozvalo u bolnicu nedaleko od Graza kako bi radio na smanjenju perinatalne smrtnosti. Naime, na zabočkoj ginekologiji stopa smrtnosti je na 1000 porođaja jedne godine bila svega dva, a druge tri. Radeći kao voditelj odjela za vođenje kritičnih porođaja, tj. za smanjenje perinatalne smrtnosti uspio je sa svojim austrijskim i zabočkim timom smanjiti smrtnost novorođenčadi pa je na 6000 poroda bio samo jedan smrtni slučaj. 

Prije pet godina dr Engelbrecht se vratio u Hrvatsku. Vanjski je suradnik u ginekološkoj ordinaciji "ProNatal" u zagrebačkoj Tratinskoj ulici. Daje stručne savjete o trudnoći, sterilitetu te uslugu drugog mišljenja. Poznat je i po promociji nove metode kod poroda koja se primjenjuje u svijetu, a to je ispuštanje krvi iz posteljice preko nepodvezane pupkovine s majčine strane u placentnoj dobi, tj. iza porođaja djeteta. Ovaj strastveni tenisač, ponosni je otac petero djece.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice...

Zdravstveni karton

Trenutna situacija s korona virusom nije razlog da se odustane od edukacije koja je izuzetno važna i upravo je zato udruga Europa Donna Hrvatska i ove...

Savjeti stručnjaka

Sva istraživanja potvrđuju važnost dojenja u prvim mjesecima života.

She Book Club

Od izlaska iz noćne more veze osuđene na propast, do bajke pronalaženja idealnog partnera i, konačno u knjizi Ljubav, beba, blagostanje i sranje, zasnivanja...

Advertisement