Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Novi Golf – stara kvaliteta

Prodaja šeste generacije Volkswagenovog Golfa započela je u Hrvatskoj prije nekoliko dana.

Revolucija je počela prije 35 godina i traje sve do današnjih dana. Prva generacija Golfa pojavila davne 1974. godine. S petim vratima (od prtljažnika), sklopivom stražnjom klupom za prijevoz većeg tereta i motorom ispod prednjeg poklopca postavio je nove standarde i stvorio potpuno novu klasu automobila nazvanu A segmentom, koju mnogi nazivaju i Golf klasom.

– O kvaliteti automobila dovoljno govori broj vozila koji se mogu vidjeti na cesti. Automobil je malen, pregledan, mali su troškovi održavanja, a stari model može se naći za nekoliko stotina eura. Nisam faca na cesti, al se barem kotrljam prema odredištu, u šali nam je rekla Daniela Franković, kojoj je za sada i prva generacija dovoljna.

Sa svakom novom generacijom postavljao je ljestvicu kojoj se drugi proizvođači žele približiti, a neki ju se nadaju i jednog dana preskočiti. Nakon prve generacije, novi modeli pojavljivali su se 1983., 1991., 1997., 2003. godine, a šesta generacija na našem se tržištu pojavila početkom 2009. godine.

Sličnost s petom generacijom

Šesta generacija Golfa karoseriju je većinom preuzela od pete generacije, na koju kupac ima 12-godišnju garanciju protiv prohrđavanja i trogodišnje jamstvo na lak. To je možda i najveća zamjerka novoj generaciji, jer po mišljenju mnogih prevelika je vanjska sličnost sa starijom generacijom.

Kapacitet prtljažnika je 350 litara, a preklapanjem stražnje klupe, što je i proslavilo Golfa, dobiva se 1305 litara prtljažnog prostora. Golf VI. je visok 4199 mm, širok 1786 mm i visok 1497 mm.

Tri paketa opreme

Nova generacija dolazi s tri paketa opreme-Trendline, Comfortline i Highline, od kojih i osnovni paket nudi sasvim solidnu opremljenost. Nakon što se ponuda motora proširi s još jednim benzinski i dizelskim motorom, kupcima će na raspolaganju biti pet benzinskih i pet dizelskih motora u kombinaciji s petero i šesterostupanjskim ručnim, i sedmerostupanjskim DSG mjenjačem koji zbog kvalitetnog prebacivanja bez gubitka vučne sile štedi na gorivu i emisijama štetnih plinova.

Ovaj legendarni model koji svakako zaslužuje visoko mjesto u automobilskoj industriji stoji između 15.700 eura i 27.500 eura, ovisno o razini opremljenosti i motoru.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Inovativne Farm To Face Sheet maske, koje se mogu koristiti samostalno ili uz UFO 2 uređaj.

Beauty report

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.