Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Novi iPhone – potreba ili moda

Odbrojavanje se primiče koncu. Dugoočekivani IPhone 3G samo što nije došao u službenu prodaju u Hrvatskoj.

Bez obzira što prodaja počinje krajem tjedna, na crnom tržištu prvi primjerci su se pojavili već prije nekoliko mjeseci. Po nekim procjenama, čak 60 posto prodanih primjeraka u SAD je završilo na europskom crnom tržištu.

– Najveće prednosti uređaja su velik ekran osjetljiv na dodir, operativni sustav te mogućnost prilagodbe vlastitim potrebama, rekao je za She.hr voditelj servisa za prodaju informatičke opreme Ivan Blagaj.

Kao veliki zaljubljenik u tehničke stvari, novi iPhone je kupio prije tri mjeseca za 2.500 kuna.

– Postoji doslovce tisuće aplikacija koje su dostupne svima. Podržava sve Office i PDF formate. Kamera od dva megapiksela ne prati današnje standarde, ali je kvaliteta fotografije na visokoj razini. Ima e-mail klijent, koji je tvornički postavljen za sve najpopularnije mail providere poput Googlea. Sve što treba je upisati korisničko ime i sigurnosnu zaporku bez nekog posebnog podešavanja, opisuje Blagaj.

Mali postotak kupaca će ga u potpunosti iskoristiti

Bez obzira što je zadovoljan mogućnostima telefona i njegovim dizajnom, ukazao nam je i na neke stvari koje će prosječnom korisniku stvarati probleme.

– Početno podešavanje je dosta komplicirano, a za iskorištavanje njegovog potencijal potrebno je ipak nešto znanja pa ga ne možemo svrstati među user friendly uređaje. Za dodavanje podataka, treba koristiti isključivo Appleov software što možda i nije veliki problem, ali sigurno nije ni prednost, upozorio je Blagaj.

Napomenuo je, kako je baterija loša, te da nema mogućnosti izmjene. Uređaj ima 8 ili 16 GB memorije, što je većini korisnika dovoljno, no ne postoji mogućnost nadogradnje. Ostaje i pitanje, jesu li prosječni korisnici, svojim znanjem i potrebama, spremni na uređaj kojem je telefoniranje i slanje SMS poruka ipak sporedna funkcija.

Naime, mali postotak kupaca koristit će sve njegove mogućnosti, dok će veći broj uživati tek u njegovoj popularnosti i prepoznatljivosti, kao modnog dodatka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Blog

Hrana kao umjetnost

Savjeti i preporuke

Sa Simonom Antonović do savršenog looka

Moj dom

Popularni gadgeti uvlače se u sve sfere naših života.

Dizajn

Dizajnirajte unikatnu masku uz pomoć vlastitih fotografija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.