Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Novi početak radnica Kamenskog

Bandić i Josipović obećali šivaće mašine Udruzi Kamensko

Nakon prošlotjedne Facebook ‘akcije’ koja poziva sve one kojima trebaju usluge šivanja da se obrate na adrese Udruge Kamensko i pomognu bivšim radnicama istoimene tvornice, podršku su im danas došli pružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Prostor koji su bivše radnice Kamenskog dobile od Grada Zagreba za novi početak danas je bio posjećeniji nego ikad. U novom radnom prostoru u ulici Rudolfa Bičanića 4, na Knežiji, marljive ‘šnajderice’ prvo je posjetio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je s njima popio kratku kavu te saslušao njihove probleme, a zatim im je podršku došao pružiti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević.

kamensko tete novo 4

Bivše radnice Kamenskog pravi su primjer kako ne treba odustajati od svojih prava i snova. Iako je Udruga Kamensko već krajem prošle godine otvorila svoje prostorije na adresi Braće Cvijića 9, a kasnije i u Bičanićevoj, čini se kako će tek sada nakon što su se na društvenim mrežama ‘pokrenuli’ građani ne bi li pomogli svojim sugrađankama, početi raditi punom parom.

kamensketetenovo2

Prije par mjeseci, netom što su dobro zagrijale papučice na mašinama, velika poplava na Knežiji, nastala puknućem cijevi, uništila je njihove alate za rad.

Radnice, mahom sredovječne žene bez velike nade u ponovno zaposlenje, imale su velike planove – održavati tečajeve krojenja i šivanja zainteresiranim građankama i građanima. Zbog nedostatka strojeva i materijala nisu ih mogle ostvariti.

kamenskomasinanovo

Sugrađani su im nakon toga donirali oko deset mašina kako bi mogli nastaviti s radom. S puno duha prostor u Bičanićevoj ulici je pretvoren u radionicu gdje se pružaju usluge šivanja po mjeri, građani mogu popraviti stare odjevne predmete te pohađati tečajeve šivanja.

Građanska inicijativa na Facebooku donijela im je još više angažmana, a baš jučer počela je već druga radionica šivanja. S obzirom na to da će se sada šivati punom parom, a dolaze i paklene vrućine, radnicama je postavljena i klima kako bi im u novom prostoru bilo što ugodnije.

kamenskosuknjenovoCilj Udruge Kamensko je zaposliti što više bivših radnica istoimene tvornice te sakupiti sredstva za kupnju dva rabljena stroja koja su im neophodna za rad. Josipović i Bandić obećali su kako će im u tome pomoći. Tako će im Predsjednik osigurati mašinu ‘rupičarku’, a Gradonačelnik čak tri specijalizirane mašine koje im još nedostaju.

Kao zahvalu, radnice Kamenskog poklonile su Gradonačelniku unikatnu kravatu s potpisom njihova brenda pod nazivom ‘Otvoreno Kamensko’, a bivša dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević otišla je kući s prekrasnom svilenom maramom.

kamenskonovo4Članice Udruge Kamensko posebno su zahvalile mnogobrojnim građanima koji su bili uz njih sve ovo vrijeme te se nadaju njihovoj daljnjoj podršci.I dalje Vas čekaju u svojim prostorima na Knežiji, Rudolfa Bičanića 4 i Braće Cvijića 9, svakim danom od 9 do 17 sati, spremne pomoći u bilo kakvim popravcima odjeće.

kamenskoteteruzenovoVi pomozite njima i poklonite im tkanine koje ne namjeravate iskoristiti ili ih jednostavno podržite širenjem ove informacije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Pod okriljem L'Oréal Professionnela nastali su Salon Expert saloni, koji s brandom dijele viziju, potrebu za stalnim usavršavanjem i težnju za postizanjem najboljih rezultata te...

Duh i tijelo

Ponekad se prijateljstva pretvore u izvor stresa zbog osobe koja nam zapravo nije pravi prijatelj.

Drama Queen

Čarobni štapići i čudesni influenceri ne postoje.

Beauty report

Dolaskom ljetnih dana, od izrazite je važnosti održati optimalnu hidraciju kože kako bi ona ostala zdrava i njegovana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.