Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Novi početak slavne modne kuće

Sarah Burton, nova kreativna direktorica Alexander McQueena, predstavila prvu kolekciju

Nakon što je dovršila posljednju kolekciju za jesen 2011. tragično preminulog modnog dizajnera Alexander McQueena prikazanu na Pariškom tjednu mode, a potom se predstavila muškom kolekcijom – nova kreativna direktorica poznate modne kuće, Sarah Burton, predstavila je i svoju prvu žensku resort kolekciju.

Muška kolekcija netom prikazana na tjednu muške mode u Milanu zorno je posvjedočila kako tridesetpetogodišnja dizajnerica ostaje vjerna nasljeđu Alexander McQueena, što i ne začuđuje kada se uzme u obzir činjenica kako je upravo ona punih 14 godina bila pomoćnica britanskog modnog virtuoza.Sarah Burton je u modnoj kući Alexander McQuenn, naime, od 1996. godine, tek godinu dana nakon što je diplomirala na prestižnom londonskom koledžu St. Martins, nakon čega je ubrzo imenovana glavnom dizajnericom za McQueenovu žensku liniju.Prva resort kolekcija Sarah Burton, odnosno pretkolekcija koja se predstavlja između dvije glavne pret-a-porter linije, donijela je nešto manje ekstravagancije i teatralnosti karakterističnih za slavnog dizajnera, nego više ležernije forme za naredno ljeto 2011.Osam modela koje je kreirala za resort kolekciju proljeće 2011. godine u znaku su snažne mode, ali još uvijek dovoljno ženstvene i elegantne. Izmjenjuju se nježno ružičaste korzetirane večernje haljine i poslovni kaputić-haljine izrađene od "Prince of Wales" uzorka..


"Kreiranje moderne, snažne i vrhunski izrađene odjeće čini osnovu Leeove vizije. Namjeravam ostati vjerna njegovoj ostavštini", izjavila je Sarah Burton prilikom lansiranja kolekcije.


Najnovija kolekcija predstavlja uistinu početak nove ere McQueenovog branda. Opstanak modnog carstva nakon prerane smrti dizajnera i dugova određeno je vrijeme bilo upitno. Odluka vlasnika branda Gucci grupacije koji posjeduju 51% udio u vlasništvu, da poznati brand nastavi sa radom, uz dovođenje Sarah Burnon na poziciju kreativnog direktorice modne kuće, nesumljivo je odluka koja je obradovala brojne poklonike najvećeg l'enfant terriblea modnog svijeta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Razlog zašto su oksfordice toliko popularne među ljubiteljicama mode leži u njihovoj raznovrsnosti.

Fashion report

Answear.LAB limitiranom kolekcijom "No shame" poručuje da je svako žensko tijelo lijepo i zaslužuje poštovanje.

Fashion report

Jedan od ključnih izazova s kojima se modna industrija suočava je potreba da bude usklađena s potrošačima i njihovim promjenjivim preferencijama.

Fashion report

Ah, ljetne haljine! Jednostavne, ali sofisticirane, lagane, ali impresivne, ženske haljine su pravi simbol ljeta i slobode koju ta sezona donosi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.