Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Novi roman Sare Gruen: Na rubu vode

Na rubu vode roman je koji je prepun drame, intrige, laži, prevara i lažnih prijateljstva, ali i priča o ljubavi, prijateljstvu i svjetlu čovječanstva.

Sara Gruen ponovo je pokazala svoj nenadmašan talent za stvaranje očaravajući zanimljive povijesne priče. Izašao je novi roman autorice knjige „Voda za slonove“ po kojem je snimljen film s Robertom Pattinsonom i Resse Witherspoon. Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. I ovaj roman potvrdio je status prethodnog, zasjeo je na ljestvicama najčitanijih knjiga, a šuška se i o mogućoj ekranizaciji ovog velikog hita. Knjiga je nominirana za nagradu Goodread Choice za najbolji povijesni roman.

Priča je to o iznimno nesimpatičnom triju bogatih i razmaženih Njujorčana koji u vrijeme Drugog svjetskog rata odlaze u Škotsku u potrazi za istinom o čudovištu iz Loch Nessa, o nenadanom buđenju i promjeni mlade žene. Zahvaljujući raskošnom pripovijedanju s iznimnim emocionalnim i narativnim obratima roman privlači i čitatelje i kritiku.

Nakon što su se osramotili u visokom društvu u Philadelphiji na Silvestrovo 1942. godine, Maddie i Ellis Hyde su ostali bez financijske potpore Ellisova oca, bivšeg vojnog pukovnika koji je već neko vrijeme ljut na svog sina. Kako bi povratio očevu naklonost, Ellis odluči da će učiniti ono zbog čega je njegov otac bio osramoćen svih ovih godina. Dokazat će da postoji čudovište u Loch Nessu. Stoga, usred rata, kreću u Škotsku, gdje im se život mijenja iz korijena.

Na rubu vode roman je koji je prepun drame, intrige, laži, prevara i lažnih prijateljstva, ali i priča o ljubavi, prijateljstvu i svjetlu čovječanstva. Glavna junakinja, sa svim svojim pogreškama i nemarnom prošlošću, nedvojbeno će osvojiti sve čitatelje ovog romana.

Iz stranih recenzija:

„ Nevjerojatna smiona priča o avanturi, prijateljstvu i ljubavi u sjeni Drugog svjetskog rata“ – Harper’s Bazaar

Sara Gruen autorica je međunarodnih uspješnica Voda za slonove i Ape House. Njezine knjige prevedene su na četrdeset i tri jezika i prodale su se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta. Prema Vodi za slonove snimljen je filmski hit s Reese Witherspoon, Robertom Pattinsonom i Christophom Waltzom.
Sara živi u Sjevernoj Carolini sa suprugom i tri sina. Preselila se u Sjedinjene Države iz Ottawe u 1999. godini kako bi počela s pisanjem. Velika je ljubiteljica životinja, pa su životinje nerijetko dio zapleta njenih romana.

logo-amk-660x150

[box style=”0″]

U suradnji s Mozaik knjigom, a s ciljem promocije, darujemo jedan primjerak knjige. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #SaraGruen

Prijave primamo do 22. siječnja, točno u podne.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnica: Ksenija Gortan!

[/box]

Ne propustite

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

She Book Club

Nedavno razvedena Merilee Talbot Dunlap dolazi sa svoje dvoje djece u Sweet Apple, predgrađe Atlante, Georgia.

Duh i tijelo

Lažljivce nije baš tako lako otkriti!

She Book Club

U knjizi Laži, laži, laži autorica bestselera Sunday Timesa Adele Parks istražuje najmračnije kutke veze u očaravajućoj priči o braku i tajnama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.