Novi singl i spot Davida Bowiea

U spotu glumi Andrej Pejić, najpoznatiji androgeni bosanski model. Poziranjem u modnim kampanjama kao žena, podiže medijsku prašinu diljem svijeta. U Bowiejevom spotu glumi celebrity androgenog muškarca.

David Bowie objavio je 26. veljače dugoočekivani drugi singl s nadolazećeg albuma The Next Day (Iso/Columbia/Menart). Album je iznenada najavio na singlom Where Are We Now svoj 66. rođendan. Za ovaj nam je singl The Stars (Are Out Tonight) snimio i spot i to ne bilo kakav, nego u obliku kratkog filma.

Gluma Bowieju nije strana, a u spotu su mu se ovom prilikom pridružili: Tilda Swinton; Andrej Pejić (Androgeni muškarac), Saskia De Brauw (Androgena žena), uz pratnju banda: Iselin Steiro (pjevačica), Folake Olowofoyeku (bas), Randy Michael (gitara), Yves Berlin (bubnjevi).

David Bowie i Tilda u spotu glume sretno oženjeni bračni par. No iznenada njihov svijet i sklad poremeti celebrity ljubavni par kojeg u spotu glume Andrej Pejić i Saskia De Brauw. Spot je režirala Floria Sigismondi, a snimao ga je Jeff Cronenweth.

The Next Day bit će prvi album Davida Bowieja u zadnjih 10 godina, a ujedno i njegovo 30. studijsko izdanje. Album je producirao dugogodišnji suradnik Tony Visconti.

Iznenadna objava novog albuma iznenadila je mnoge, ali opet nakon početnog šoka, svi koji vole Bowieja, znaju da je on jedan od onih umjetnika koji pišu i nastupaju kada i kako to samo oni žele… i kada imaju što za reći. A on nam sudeći po ova dva singla i videa, uistinu ima još puno toga za reći.

U Hrvatskoj danas novi singl The Stars slušajte premijerno na Soundsetu u 15:20 h, a nakon toga i na ostalim radio postajama.