Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Novim medijima do boljeg radnog mjesta

Učilište Algebra i portal MojPosao organiziraju besplatni seminar.

Društvene mreže su popularne no, olakšavaju li potragu za poslom? Odgovor na ovo pitanje otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 700 ispitanika. Za većinu ispitanika (57%) društvene mreže ne olakšavaju potragu za poslom.

''Puno prijatelja – nigdje nikoga kad ga trebaš'' kratko zaključuje jedan ispitanik, dok drugi pojašnjava: ''Pored svih specijaliziranih portala za traženje posla, društvene mreže samo kompliciraju stvar i ne nude poslodavcima dovoljno ciljanih informacija. Pronalazak posla ima veze sa stvarnim, a ne s fiktivnim vezama među ljudima''.Nekoliko ispitanika društvene mreže ocjenjuje neozbiljnim kanalom za traženje posla: ''Iskreno, ni ne gledam tamo posao jer mi je to manje profesionalno'' i ''Društvene mreže ometaju svaki ozbiljan posao pa tako i traženje posla'' samo su neki od komentara.

Nasuprot tome, društvene mreže su koristan kanal potrage za poslom za 40% ispitanika. ''Bio sam na nekoliko razgovora isključivo kao rezultat tih kontakata i poznanstava'' ističe jedan od ispitanika. Slično je iskustvo i jedne ispitanice: ''Svakako olakšavaju. Mogu potvrditi iz osobnog iskustva. Svaki posao koji sam pronašla bio je preko društvene mreže.''

Prema mišljenju ispitanika, prednosti traženja posla putem društvenih mreža su brzina, efikasnost, lakši pristup informacijama te adekvatno ažuriranje. Ipak, neki upozoravaju: ''Nažalost, mnogi oglasi nisu točni što saznate tek kada dođete na razgovor za posao''. Drugi ističu kako društvene mreže, iako olakšavaju potragu za poslom, nisu shvaćene ozbiljno: ''Naime, dosta oglasa sam posjetio no samo sam na jedan dobio odgovor i to negativan'' priznaje jedan od ispitanika.Svega 3% ispitanika nije sigurno olakšavaju li društvene mreže potragu za poslom ili ne: ''Zaista ne znam kakva je trenutna situacija. Nekad su olakšavale. Moja posljednja iskustva su vrlo loša'' zaključuje jedan od ispitanika.

Upravo o najboljim praksama u traženju posla, kao i ulozi društvenih mreža, biti će govora na besplatnom seminaru Novim medijima do boljeg radnog mjesta koji organizira Učilište Algebra u suradnji s portalom MojPosao. Seminar, koji će se održati u četvrtak 23. veljače, uvod je u Otvorene dane Algebre gdje će zainteresirani građani moći prisustvovati velikom broju besplatnih radionica iz područja informatike ili digitalnog poslovanja te iskoristiti subvencije za verificirane obrazovne programe.

Cilj seminara je educirati polaznike kako proaktivno pristupiti poslodavcima i koristiti životopis kao ciljani alat u potrazi za poslom te na koji način društvene mreže mogu pomoći u osobnoj promidžbi na tržištu rada, o čemu će govoriti Martina Lovrić, voditeljica promocije i eksternih komunikacija portala MojPosao. Sve ovo dio je inicijative Put do boljeg radnog mjesta, projekta u kojem građani imaju priliku dobiti stipendije vrijedne više od pola milijuna kuna.

Zainteresirani građani na seminar se mogu prijaviti putem web stranice otvorena.algebra.hr, a prijave za stipendije putem stipendije.algebra.hr ili direktno u Algebri do 23. veljače.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Žene u brojnim tvrtkama diljem svijeta i dalje su slabije zastupljene na rukovodećim pozicijama, a mnoge su za svoj rad plaćene manje nego muškarci...

Predstavljamo

Saznajte kako se na jednostavan način možete opet naspavati i kako smiriti kolike bez vožnje automobila oko zgrade used noći ili lupanja nezadovoljnih susjeda...

Predstavljamo

Želite duže spavati? Želite više slobodnog vremena i biti odmorni? Dođite na seminar Najsretnija beba i saznajte na koji način to možete postići.

Video box 2

Priznaj, koliko si puta škicala nekoga preko društvenih mreža!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.