Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

O čemu ovisi vjernost partnera?

Osobina koje neke muči u vezi uči se u djetinjstvu, tvrde stručnjaci.

Što nas priprema na to da se posvetimo samo jednoj osobi, a što se događa kada je jedna osoba angažiranija od drugog partnera u vezi? Odgovore su ponudili američki istraživači koji su analizirali podatke dugogodišnje studije 78-ero ispitanika starih 20 ili 21 godinu te postavljali pitanja njihovim partnericama ili partnerima o vjernosti u vezi.

Stručnjaci su imali podatke o odnosu ispitanika s njihovim roditeljima, npr. koliko su bili bliski, jesu li se osjećali voljenima kada su bili mališani, kako su se nosili sa sukobom s prijateljima u tinejdžerskoj dobi i sl.

Zaključili su kako je prava mjera vjernosti dobar odnos s majkom u ranoj dobi. Naime, koje su uživale u ljubavi i nježnosti majke u ranom djetinjstvu s većom su lakoćom rješavale probleme s prijateljima u tinejdžerskoj dobi i bile su predanije u ljubavnoj vezi u odrasloj dobi.Nimalo iznenađujuće, istraživači tvrde kako razina predanosti kod oba partnera odlučuje o tome hoće li oni ostati zajedno ili ne. Tako će osobe s jednakim pogledom na vjernost imati veće izglede za dugom vezom nego parovi u kojima je jedan partner vjerniji od drugog.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Psychological Science.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Život u dvoje

Vjenčanja su nešto o čemu skoro svaka djevojka sanjari od malih nogu. Stvara planove i kreira ideje kako će taj savršeni dan izgledati u...

Suncokreti na oblacima

Ne javljam se... Satima, danima, možda će proći i neki mjesec. 

Život u dvoje

Spremite se, ako već niste naučili, koje su to važne lekcije koje će vas brak naučiti, a nitko drugi vam to neće na vrijeme...

Horoskop

Svi znamo što su leptirići u trbuhu, ali prava je ljubav nešto drugo.

Advertisement