Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

O divna, o draga, o slatka slobodo!

Odlučila sam ne vjerovati osjećajima, jer oni samo jesu, vjerovati ljubavi i slobodi koja je u meni i bez dvorane, bez oslonca na ikoga osim na sebe samu.

2020.

Bila si zasigurno jedna od najboljih. U moje tijelo unijela si posebnu radost, onu zrelu sigurnost, onaj osjećaj ljubavi koji sam oduvijek živjela, ali nisam mu potpunosti posljednjih godina vjerovala, jer je sumnja realnosti u kojoj živimo negdje tinjala.

Donijela si mi sve što sam si poželjela i o čemu sam samo sanjala. U jednom trenu obuzela si moje tijelo strahom koji je živio u meni, a kojem nikada nisam vjerovala, jer sam kroz život samo plesala. U trenu kad sam zatvorila studio, obuzeo me strah da ću ostati bez svog izvora slobode, a istovremeno stisnuo je obrazac žrtve da neću više biti tu za sve one koji me trebaju. Ubrzo sam shvatila da je ponovo vrijeme da budem konačno tu za sebe samu, jer to sam u ulogama zaboravila.

anakuhanec

Odlučila sam ne vjerovati osjećajima, jer oni samo jesu, vjerovati ljubavi i slobodi koja je u meni i bez dvorane, bez oslonca na ikoga osim na sebe samu. Ono najvažnije u tijelu dogodila se čista alkemija, jer sam se potpuno otvorila i prepustila.

Zahvalna sam ti na svakoj genijalnoj i svemirskoj spoznaji koju sam si dopustila živjeti, i u toj za mnoge mračnoj 2020-toj, naučila sam samo biti i postojati. Samo disati i biti u trenutku, danas bez razmišljanja o jučer ili sutra. Shvatila sam da sam kroz život jurila, a baš me si me ti zaustavila i uvjerila da sam točno tu gdje trebam biti, na ulasku u novo doba, kako kažu zlatno doba, za koje sam se baš i rodila.

Shvatila sam da sam i sama bila u distrakcijama, iako sam oduvijek radila posao koji sam obožavala. Da sam premalo vremena bila s obitelji, a da sam na prirodu gotovo i zaboravila. Shvatila sam da je konačno došlo vrijeme za zrelost i tjelesno iskustvo najviših razina svijesti kojima sam oduvijek težila. Shvatila sam da je došlo vrijeme za promjenu perspektive i one dimenzije o kojima sam oduvijek sanjala da će se ponovo kad tad vratiti. I vraćaju se, ali tek kad sam uistinu zaronila i ponovo se rodila.

2021.

 

“No Touch No Feeling, No Smile No Meaning.” 
Ralph Smart

 

Kad bismo samo shvatili da iz najtežih situacija učimo najviše, no to možemo samo ako se prepustimo, samo ako zaronimo i samo ako napustimo svaki komfor, ma koliko god on udoban bio. Vjerujem da je vrijeme ponovo postati i zauvijek ostati čovjekom.

Uništavamo prirodu, ubijamo i zatvaramo životinje, ne živimo, već preživljavamo. Pohlepa, strah, krivnja i moć preplavili su svijet. Nije li nam sve ovo što se događa karma, s kojom nismo računali? Jest, jer what ever comes around goes around, koliko god mi na to žmirili. Kakvi smo iznutra, takva je refleksija izvana.

Prihvaćamo odgovornosti, a na onu jednu najvažniju, žmirimo.

anakuhanec

Iz moje perspektive jedini put u bolje sutra koje si silno priželjkujemo je ponovno rođenje unutar nas samih. Neki, zapravo mnogi su upravo na tom putu ponovnog rođenja, povratka sebi i prirodi s ciljem da tako promijenimo kolektivnu stvarnost. Pravo je vrijeme da postanemo svjesni sebe i svijeta u kojem živimo te da ga učinimo boljim mjestom za život sebi i onima na kojima ostaje.

Zasigurno ono što gledamo danas je podjela. Postoje tri vrste ljudi. Oni koji vide, oni koji vide kad im se pokaže i oni koji ne vide.

I to je sasvim ok. Sve što ćemo gledati u Novoj godini za neke će biti “novo normalno”, a za neke povratak na početak, povratak samom sebi i povratak prirodi. Razdvajanje ili spajanje.

Sami ćemo svjesno ili možda nesvjesno, odlučiti kojim putem ići. Putem ljubavi ili straha i krivnje.

Znam samo da otvorenog srca, bez da vjerujem strahu konačno koračam prema poravnanju i da sam rođena baš kao i svi vi živjeti slobodno, bez borbe za ono što sam se godinama, na žalost borila. Jer sve je osjećaj, kakav je iznutra, takva će baš uvijek biti njegova refleksija izvana. To je istina, vjerovali u nju ili ne. Zahvalna sam što dolazi vrijeme kada ponovo postaje važno sve ono što smo zaboravili i od čega samo se svjesno ili nesvjesno odvojili. To je ta čarobna povezanost, uma, emocija i tijela o kojoj uči Body Empathy the way of living.

Uživajte još malo u posljednjim danima ove meni osobno najsretnije i transformirajuće 2020-te i mijenjajmo zajedno perspektivu u 2021-oj!

 

“Just when the caterpillar thought her life was over, she began to fly.”

Više

Duh i tijelo

Uostalom, najviše mrzimo stvari kojih se najviše plašimo, zar ne?

Duh i tijelo

Puno puta u životu sam nekog radi nečeg čekala. Nekad bih dočekala, češće bih čekala uzalud.

Drama Queen

U ovom našem svijetu Slobodnih, robovi smo tuđih odobravanja.

Duh i tijelo

Što je to istinska sloboda?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.