Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Obavezan Windows 7

Napokon Mercedes iz Microsofta.

Dugo očekivani Microsoftov operativni sustav napokon se pojavio i – oduševio. Svi koji su imali prilike već upoznati Windows 7 ne mogu ga nahvaliti, a tek zlobnici dodaju kako nakon Viste nije bilo teško napraviti nešto dobro.

Svakako najvažnije je što za program nisu nužne nadogradnje računala već se može pokrenuti s postojećeg na kojemu je bila XP ili Vistu. Tehničkim rječnikom rečeno za Windows 7 trebate najmanje 1 gigahertz ili brži 32 bitni procesor te najmanje 2 GB RAM-a i 16 GB slobodnog prostora na hard disku. Niste sigurni imate li sve to? Bez brige, rješenje je da skinete aplikaciju Windows 7 Upgrade Advisor koja će skenirati vaš PC i automatski vas obavijestiti o mogućnosti instalacije.

Najveće oduševljenje među korisnicima, barem na prvi pogled, izaziva osjetljivost monitora na dodir. Sljedeći razlog za zadovoljstvo jest što nećete izgubiti mogućnost rada s XP-om. Ako ste među onima kojima je to bitno znajte da je Microsoft je ponudio aplikaciju XP Mode, koja stvara virtualni XP sustav unutar Sedmice. Kada se jednom aplikacija pokrene može se raditi i na starim programima. Dostupna je na Professional i Ultimate verzijama.

Ipak, većini će biti dovoljna verzija Home Premium, koja uključuje osnovne aplikacije. Professional je namijenjena poduzetnicima, dok je Ultimate najprikladnija za državne činovnike i administraciju s obzirom da dolazi s posebnim programom (BitLocker) za zaštitu podataka u slučaju krađe kompjutora. Sedmica se instalira jednostavno, a za eventualne poteškoće Microsoft nudi online pomoć putem Windows 7 Solution Centra.

Prijateljska Sedmica

Za Windows 7 tvrde kako je puno jednostavniji za korištenje od prethodnih verzija. Prijateljski pristup podrazumijeva da je s njim na računalu sve dostupnije i bolje organizirano. Aplikacija Library omogućuje da sakupimo dokumente iz različitih foldera i organiziramo ih, primjerice po naslovu, u jednu mapu.

Koliko puta su vas do sada naljutile poteškoće s prebacivanjem iz jednog prozora u drugi. Ponekad su vam se zasigurno mnoge radnje učinile suvišnima, neracionalnima, ali opet nužnima. Shvatili su problem i u Microsoftu te u sedmici stvar riješili s AeroPeekom. Pomoću njega vidimo obrise otvorenih prozora ispod prozora u kojem radimo!

Vrijedna spomena je i činjenica da Windows 7 troši manje energije te će baterija na prijenosnom računalu duže potrajati. Naravno, uz ovaj operativni sustav radit ćemo brže, s više istovremeno otvorenih prozora. Treba li još razloga za odgovor na pitanje isplati li se potrošiti 800 do 1500 kuna?!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

15. proljetno izdanje jednog od najposjećenijeg sajma u Hrvatskoj

Dobar posao

Callegari talijanska škola mode i dizajna u srcu Zagreba

City Life

Konferencija na temu 'Okvir djelovanja savjeta mladih u Republici Hrvatskoj'

Dobar posao

Ivana Posavec Krivec - kandidatkinja vladajuće koalicije za županicu Zagrebačke županije

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.