Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
punč
punč

Gastronomija

Obogatite okuse jeseni ovim čarobnim napicima

Neodoljivi spojevi ukusnih pića i začina.

Nakon konzumiranja osvježavajućih pića tijekom sparnih i vrućih ljetnih dana, u jesenskom periodu najbolje nam odgovaraju ona obogaćena začinima koji se nepogrešivo uklapaju u prekrasnu paletu toplih tonova svuda oko nas.

Uljepšajte si poslijepodnevno druženje u prirodi nekim od sljedećih napitaka i obogatite okusom jeseni šalicu ili čašu.

1. Praznički mliječni punč

U veliku zdjelu zamiješajte 1 šalicu tamnog ruma, 1/2 šalice brandyja i 2 jušne žlice ekstrakta od vanilije i umiješajte 1 šalicu šećera. Dodajte 2 litre mlijeka i tako dobivenu smjesu stavite u zamrzivač na period od 4 do 6 sati. Nakon što se ohladi, po želji u smjesu dodajte i naribanog muškatnog oraščića. Ova količina dovoljna je za 8 serviranja.

2. Čokoladna kava s bademima

U šalicu natočite 2 dcl gorkog likera od badema i 1,5 dcl likera od tamne čokolade i prelijte s 2,5 dcl  vruće kave i ukrasite s tučenim vrhnjem i naribanom čokoladom.

3. Vrući punč od brusnica s đumbirom

U lonac ulijte 1 dcl soka od brusnice i dodajte mu 60 g oguljenog i na tanke ploške narezanog đumbira. Nakon što sok zavrije kuhajte ga 20 minuta na laganoj vatri. Dodajte mu iscijeđenu limetu i 45 grama šećera i miješajte dok se ne rastopi.

Po potrebi dodajte još šećera i poslužite vruće.

4. Karamelizirani punč

U lonac stavite 125 g šećera, nadolijte 1 dcl vode i na srednje jakoj vatri prokuhajte smjesu koju ćete kasnije ostaviti da se karamelizira. Kada postignete željenu boju karamela, dodajte 5 dcl crnog čaja, koricu cimeta, 3 klinčića i pričekajte da se karamel rastopi u tekućini.

Nakon toga dolijte 5 dcl crnog vina i uklonite s vatre prije nego sve skupa zavri. Dodajte 60 ml ruma i 60 ml voćne rakije, natočite u prikladne šalice i poslužite vruće.

5. Vruća limunada s maslacom

U tavi na srednje jakoj vatri u 3 šalice vode ulijte iscijeđeni limun, 2/3 šalice šećera i naribanu koricu limuna te miješajte dok se šećer ne rastopi. Utočite u šalice i u svaku stavite po žličicu maslaca i dodajte u svaku od šalice po štapić cimeta.

Ova količina smjese dovoljna je za 4 serviranja.

Ne propustite

Gastronomija

Jednostavno smo morali probati cijelu Anamaria liniju Vegan friendly & Lactose – free proizvoda: klasični Cappuccino s pripadajućim 2u1 i 3u1 miksevima koji se...

Gastronomija

Još jedno iznimno popularno alkoholno piće za hladne zimske dane, koje postaje popularno poput kuhanog vina je punč.

Gastronomija

Segafredo Zanetti turska kava osvojit će vas aromatičnim mirisom i jednako takvim okusom

Brinimo jedna o drugoj

Ako ste prehlađeni ili imate gripu, uvijek je dobro piti više tekućine, a umjesto vode, protiv simptoma bolesti se možete boriti i čajem!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.