Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Obojimo svakodnevicu

Bojanke za odrasle su postale pravi hit, popularni poklon, omiljena razbibriga, a prodaja drvenih bojica i pastela je naglo porasla.

Rijetko kome je promaknula prava pomama za bojankama za odrasle. Bojanke za odrasle su postale pravi hit, popularni poklon, omiljena razbibriga, a prodaja drvenih bojica i pastela je naglo porasla. Nije više neobično vidjeti bojanke u privatnim psihološkim praksama ili na bolničkim odjelima, a o domovima za stare i nemoćne da ne govorimo. Bez obzira na uzrast ‘bojača’, temu bojanke ili uzorke koji prevladavaju svi se slažu oko jednog, bojanje donosi posebnu čaroliju u trenutak, djeluje opuštajuće i donosi zadovoljstvo.

Koja je tajna formula i kako nastaje čarolija?

Zamislite kako uživate u mirisnoj šalici prve jutarnje kave ili osjetu topline na licu kad vas pri izlasku iz kuće obasja ljetno sunce. Možda ste u ovom trenutku poželjeli popiti neki topli napitak ili se sjetili neke ljetne uspomene. Na tren ste se možda vratili u trenutak jutarnjeg mira tik prije dnevne vreve ili se podsjetili na ljepotu sunčanih dana, priželjkujući da se brzo vrate. Tajna je u usmjeravanju svijesti te poticanju fokusa na aktivirajuću i ugodnu aktivnost.

Tako se malo utiša užurbani ‘unutarnji dijalog’ i bujica misli koje nam, nažalost, često oboje dan neželjenim ‘bojama’. Pa tako ste se možda čitajući ovaj tekst prisjetili neke namirnice koju ste zaboravili pišući popis za kupnju dok ste pili onu jutarnju kavu ili osjetili zabrinutost pri pomisli na ljeto jer je vrlo upitno hoćete li imati financijskih mogućnosti sebi i obitelji priuštiti ljetovanje ove godine. Često koračamo kroz život zapleteni u zamjeranje samima sebi zbog propuštenog ili u tjeskobi od onoga što nas na putu još čeka. Samim time prestajemo biti u punini sadašnjeg trenutka i aktivno uključeni u svoje trenutno iskustvo i često postajemo preplavljeni tjeskobom ili kojom drugom neugodnom emocijom.

Na sreću, nemamo taj luksuz ‘lutajućeg um’ dok smo usmjereni na ugodnu i umjereno zahtjevnu aktivnost poput bojanja uzoraka u bojankama za odrasle. U tom trenutku smo usmjereni na odabir boja, praćenje uzorka, tehniku bojanja i okupirani tom aktivnošću. Rijetka su istraživanja koja su se bavila ovim efektom, ali stručnjaci se slažu da bojanke za odrasle mogu imati pozitivne ishode vezano uz nošenje s tjeskobom, kroničnom boli i sl. Potrebno je samo napomenuti da je potrebno njegovati usmjerenu svijest kroz svakodnevni život i aktivnosti. Bojanke mogu biti dobar početak i svojevrsni trening, ali vrijedi se potruditi oko bivanja u trenutku i nakon što zatvorimo korice ili obojimo i posljednji uzorak.

page

TOP 10 Bojanki za odrasle

 1. Zemlja snova – bojanka za odrasle
 2. Animorfija
 3. Zvjerinjak – bojanka životinjskih portreta
 4. Set bojanka Tajni vrt + bojice J. Basford
 5. Zemlja tropskih čudesa
 6. Veličanstvena bojanka za odrasle
 7. Set bojanka Izgubljeni ocean + bojice J. Basford
 8. Set bojanka Začarana šuma + bojice J. Basford
 9. Blaga Hrvatske – bojanka za odrasle
 10. Životinjsko carstvo – opuštajuća bojanka
  (preporuka Algoritam – MK)

apsiha

[box style=”0″]

Darujemo bojanku na broju jedan naše top liste – Zemlju snova. Što trebate?

 • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #bojanka.

Prijave primamo do 9. veljače, točno u podne.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnica Rajka Kovačević!

[/box]

Više

Dobar posao

Narcisoidni lideri imaju mnogo psiholoških prednosti kao što je visoko samopouzdanje, šarmantnost, karizma, ustrajnost u svojim ciljevima te često zbog svojih osobina bivaju izabrani...

Duh i tijelo

Ključno je da period odvikavanja od loših navika traje 21 dan, iako se u težim slučajevima proces može protegnuti i na cijelu godinu.

Duh i tijelo

Dosad navedene informacije sugeriraju da nas true crime priprema na bolju reakciju u izazovnim situacijama i, učenjem na tuđem primjeru, drži u kontroli vlastitog ponašanja te...

Zanimljivosti

Osjećaji i emocije sportaša na sportskim natjecanjima sasvim su jasni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.