Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Obožavate hrenovke, ali kako pronaći one bez glutena i od čistog pilećeg mesa

Kada je hrenovka Poli u pitanju možete se pozdraviti s mitovima o ovoj ukusnoj deliciji koja vam je uvijek pri ruci kada želite brz i dobar obrok od čistog pilećeg mesa.

Kada je hrenovka Poli u pitanju možete se pozdraviti s mitovima o ovoj ukusnoj deliciji koja vam je uvijek pri ruci kada želite brz i dobar obrok od čistog pilećeg mesa.

Mnogi od nas obožavaju ukusne hrenovke, njihov sočan okus i miris koji zove na još. Ali često o hrenovkama kruže netočne informacije da su u njima smljevena hrskavica i mljevene kosti. No, valja znati da se od sirovina slabije kvalitete ne može napraviti kvalitetna hrenovka s osobinama finog mesnog zalogaja.

Svi znamo da na spomen hrenovki rastu zazubice, kako malima tako i velikima

Naravno, u teoriji to može zvučati prilično jednostavno, no u praksi nismo sigurni koje hrenovke odabrati. Možda ste se i sami uhvatili u ovakvoj situaciji, ali znajte da nikada nije kasno krenuti nanovo.

Upravo se u hrani nalazi „gorivo“ potrebno za održavanje dobrog raspoloženja i radne energije. Pravi odgovor je Poli hrenovka, koja je izrađena od 90 % pilećeg mesa, ne sadrži gluten i ima Halal certifikat.

Volite jesti iz lokalnog uzgoja?

Svoje omiljene hrenovke Poli moći čete od sada konzumirati i uz to zadovoljstvo. Naime, od siječnja 2021. Perutnina Ptuj-Pipo počinje lokalno proizvoditi hrenovke Poli, uz najviše i najzahtjevnije standarde u tvornici u Čakovcu, gdje se proizvodi i pileća posebna kobasica Poli za hrvatsko tržište.

Kao domaćem hrvatskom proizvođaču s više od 600 zaposlenih, Perutnini Ptuj-Pipo najvažniji su hrvatski potrošači, koji sve veći značaj pridaju lokalnoj proizvodnji i upotrebi lokalnih sastojaka u tom procesu.

Kako mama kaže

Roditelji imaju vrlo važnu ulogu u razvijanju prehrambenih navika u svoje djece stoga se trebaju dobro snaći u svakom razdoblju i dobro se informirati o nutritivnim vrijednostima namirnica koje daju jesti svojoj djeci.

Da biste imali čistu peticu iz prehrane morate znati da pileće hrenovke Poli ponosno nose obilježje „Odabrale mame“ već drugu godinu zaredom. Krajem 2020. godine hrvatske su mame, u jedinstvenom istraživanju zadovoljstva u konzumaciji proizvoda i usluga, u kategoriji hrenovki još jednom kao najbolje, odabrale hrenovke Poli.

Proizvodni lanac Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec, dio Grupe Perutnine Ptuj, potrudio se da od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda sve teče u Hrvatskoj i temelji se na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do stola strogo kontrolirani.

Više na: ODABRALE MAME

Što povezuje košarkaškog šampiona i POLI?

To su za Luku Dončića izvrsnost okusa, proizvod bez glutena i najviša kvaliteta s 90 % pilećeg mesa koji mu nakon obroka daju potrebnu energiju za treniranjem, optimizam i veselje života.

Hrenovke Poli konzumira šampion jer su i same šampionke među hrenovkama. Ova košarka zvijezda ambasador je POLI brenda koji uključuje izvrsne proizvode bazirane na pilećem mesu vrhunske kvalitete.

Naime, hrenovke Poli dobitnik su naziva “šampion kvalitete” na međunarodnom stručnom ocjenjivanju mesa i mesnih proizvoda AGRA 2020. Vjerujemo da ćete nakon ovog teksta poželjeti svoj par hrenovki Poli u kojima ćete zasigurno uživati, a ukusni i jednostavni recepti za pripremu su pred vama!

Napravite s lijevom rukom za 10 minuta fantastičan obrok

Polidog Šampion

Sastav za recept: 4 peciva za hotdog, 4 Poli hrenovke, malo ulja za pečenje, ketchup i majoneza

Priprema recepta:

Peciva prerežite tako da se jedna strana drži za drugu te ih podgrijte u pećnici na nižoj temperaturi. U tavi s malo ulja ispecite hrenovke. Između pečenja ih okrećite tako da sa svake strane dobiju zlatnu boju. U pecivo najprije stavite hrenovku koju zatim prelijete s ketchupom i majonezom.

Želite još nema problema, na OVOM linku pronaći ćete još ukusnih recepata koje ćete obožavati jesti!

I savjet više

Koliko vremena treba kuhati hrenovke? Da se stavljaju u hladnu ili vrelu vodu?

Hrenovke ne treba kuhati, njih trebamo zagrijavati. Stavimo ih prvo u hladnu vodu dok ne zaključa. I to je to. Naime, stavimo li hrenovke u već vrelu vodu, postoji velika mogućnost da će puknuti, a zna se da svi volimo lijepe cijele hrenovke na svom tanjuru ili u vrućem pecivu.

 

Uz odobrenje: Perutnina Ptuj/#POLIhrenovke

Više

Gastronomija

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama...

Gastronomija

Tufahije su desert bez glutena i bez jaja. A i bez pečenja.

Gastronomija

Spoj gorke čokolade i pistacije, slankastog i ne previše slatkog je sjajan!

Savjeti stručnjaka

Stotinu grama pečenog kestena ima oko 245 kalorija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.