Gastronomija

Obroci od 300 kalorija

Zanima vas kako 300 kalorija izgleda na tanjuru?
Kod planiranja prehrane nastojte odabrati namirnice koje spadaju u tri glavne kategorije – ugljikohidrati (i to "dobri", kompleksni ugljikohidrati, koji su glavni izvor energije za sve tjelesne funkcije i mišićni rad), bjelančevine (proteini) i zdrave masti. Preporuča se da jedete više manjih obroka dnevno kako bi se tjelesna energija brže obnavljala, a na taj način i metabolizam održavate aktivnim.

Predstavljamo vam nekoliko ideja za obroke od 300 kalorija, koji će vam omogućiti da jedete češće, zdravije i raznovrsnije.

Doručak

Doručak je najbitniji obrok jer vam daje energije za početak novog dana. Predlažemo da započnite dan s jednim od sljedećih obroka.



Omlet sa šunkom i špinatom
1 žutanjak, 2 bjelanjka, 2 šnite pureće šunke (nasjeckati) i 1 šalica špinata, maslac, integralni tost – izmješajte jaja, šunku i špinat, ispecite omlet i servirajte s integralnim tostom uz malo maslaca.

Muesli s prženim bademima i borovnicom
1/2 šalice zobenih pahuljica, 1/2 šalice obranog ili sojinog mlijeka, 1/2 šalice borovnica i 2 čajne žličice nasjeckanih prženih badema – pomješajte žitarice i mlijeko, ostavite da odstoji 15 minuta i spremite preko noći u hladnjak. Ujutro dodajte bademe i borovnicu i uživajte u super zdravom doručku!



Pecivo sa sirnim namazom i rajčicom
1 integralno pecivo, 2 žličice niskokaloričnog sirnog namaza, 2 veće šnite ralčice, malo soli i papra – prerežite pecivo na pola i namažite obje polovice sirnim namazom. Na svaku od polovica stavite šnitu rajčice i začinite po potrebi.

Svježi sir s medom i dinjom
200 g svježeg (posnog) sira, 1 žličica meda, 1/2 šalice nasjeckane dinje, 2 žličice svježe mente – izmiksajte sir s medom, sve dok ne dobijete mekanu smjesu, te na kraju dodajte dinju i mentu.

Ručak



Juha od rajčice i mješana salata
Uz juhu od rajčice pojedite malu mješanu salatu koju ste začinili s 2 žličice maslinovog ulja i malo vinskog octa. Umjesto kruha, možete pojesti 4 slana krekera. Pijte vodu!

Pureći odrezak s mahunama i mješanom salatom
Umjesto puretine možete pripremiti i piletinu, a za prilog pripremite kuhane mahune koje ste začinili s malo maslaca. Mala mješana sata i čaša vode, i imate zdrav ručak!

Večera



File od oslića s prilogom
File od oslića, pire krumpir, grašak, sve pripremljeno na malo maslaca i dijetalni hladni čaj za večeru!

Pileća salata
Uz pileću salatu umjesto kruha možete pojesti nekoliko integralnih krekera, a pijte vodu. Ovo je idealna večera – ukusna a lagana!


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Budi fit

Uz puno truda i vježbanja potrebno je svoju prehranu prilagoditi novom stilu života. Jer bez promjene prehrambenih navika nećete puno toga promijeniti.

Savjeti stručnjaka

Ako želite lijepu kožu, jake mišiće i kosti i lijepu kosu, ne zaboraviti svakog dna u organizam unositi proteine.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version