Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravlje

Oči su prozor u zdravlje vašeg mozga

Očne kapilare povezane s kvocijentom inteligencije

Bile one plave, smeđe ili zelene samo jedan pregled očiju može spriječiti razvijanje ozbiljnih bolesti te ukazati na moguće pogoršanje zdravlja.

Nedavno istraživanje objavilo je da oči odaju zdravlje mozga. Tako znanstvenici u studiji navode kako ljudi srednjih godina s jače izraženim kapilarama imaju manji kvocijent inteligencije, dok ostali faktori poput pušenja, diabetesa i sociološkog statusa nemaju učinka.

Naime, oči odražavaju stanje mozga jer su i same njegov nastavak. Očni živci su slične veličine i strukture kao i oni koje nalazimo u mozgu.

mozakPrethodne studije su već uočile povezanost očnih krvnih žila s rizicima za bolesti poput demencije, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, no one su se uglavnom vezale na stariju životnu dob.

Najnovije istraživanje ukazuje na to da zdravlje očiju može ukazati na moguće moždane probleme i znatno prije, a rezultati su se vidjeli čak i kod djece.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Cjelovite žitarice bogat su izvor proteina, minerala te vitamina B i E, a osim toga sadrže i malo masti, stoga su odličan izbor za...

Suncokreti na oblacima

Uskoro kreće vreva i galama i ovo vrijeme treba iskoristiti za napuniti baterije, za nahraniti dušu.

Zdravstveni karton

Teško svakodenevnom prehranom možemo unijeti sve potrebne doze vitamina i minerala

Savjeti stručnjaka

Problem sive mrene se rješava u svega par koraka i minuta – doslovno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.