Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Oči su prozor u zdravlje vašeg mozga

Očne kapilare povezane s kvocijentom inteligencije

Bile one plave, smeđe ili zelene samo jedan pregled očiju može spriječiti razvijanje ozbiljnih bolesti te ukazati na moguće pogoršanje zdravlja.

Nedavno istraživanje objavilo je da oči odaju zdravlje mozga. Tako znanstvenici u studiji navode kako ljudi srednjih godina s jače izraženim kapilarama imaju manji kvocijent inteligencije, dok ostali faktori poput pušenja, diabetesa i sociološkog statusa nemaju učinka.

Naime, oči odražavaju stanje mozga jer su i same njegov nastavak. Očni živci su slične veličine i strukture kao i oni koje nalazimo u mozgu.

mozakPrethodne studije su već uočile povezanost očnih krvnih žila s rizicima za bolesti poput demencije, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, no one su se uglavnom vezale na stariju životnu dob.

Najnovije istraživanje ukazuje na to da zdravlje očiju može ukazati na moguće moždane probleme i znatno prije, a rezultati su se vidjeli čak i kod djece.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.