Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravlje

Oči su prozor u zdravlje vašeg mozga

Očne kapilare povezane s kvocijentom inteligencije

Bile one plave, smeđe ili zelene samo jedan pregled očiju može spriječiti razvijanje ozbiljnih bolesti te ukazati na moguće pogoršanje zdravlja.

Nedavno istraživanje objavilo je da oči odaju zdravlje mozga. Tako znanstvenici u studiji navode kako ljudi srednjih godina s jače izraženim kapilarama imaju manji kvocijent inteligencije, dok ostali faktori poput pušenja, diabetesa i sociološkog statusa nemaju učinka.

Naime, oči odražavaju stanje mozga jer su i same njegov nastavak. Očni živci su slične veličine i strukture kao i oni koje nalazimo u mozgu.

mozakPrethodne studije su već uočile povezanost očnih krvnih žila s rizicima za bolesti poput demencije, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, no one su se uglavnom vezale na stariju životnu dob.

Najnovije istraživanje ukazuje na to da zdravlje očiju može ukazati na moguće moždane probleme i znatno prije, a rezultati su se vidjeli čak i kod djece.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kombinacija češnjaka, đumbira i meda već se odavno koristi u narodnoj medicini kao prirodna pomoć kod infekcija respiratornog sustava.

Zdravstveni karton

Intersticijski cistitis je kronična bolest koja traje duže od šest tjedana

Budi fit

Malim promjenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete steći dobre navike.

Savjeti stručnjaka

Ne možemo očekivati da će majčino mentalno zdravlje biti dobro ako joj osnovne ljudske potrebe nisu ispunjene.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.