Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Očinska trudnoća

Zlo im je, plaču i osjećaju bolove.

Muškarci koji su veoma emotivno vezani za trudnu partnericu u 23% slučajeva imaju iste simptome trudnoće kao i one. Znanstvenici su otkrili da su plačljivi, emotivni, razdražljivi, imaju promjene raspoloženja, mučnine, a u nekim ekstremnim slučajevima čak osjećaju i bolove te potrebu za nemogućim kombinacijama hrane.Od budućih očeva koji su sudjelovali u istraživanju 26% navelo je promjene raspoloženja, 10% jaku potrebu za hranom, a 6% je osjećalo mučninu koja nije povezana s drugim poremećajima. 3% je čak osjetilo i bolove koji se povezuju s trudnoćom.

Emotivno jedinstvo

Jedna trećina je bila previše emotivna dok su im partnerice bile trudne, 8% je plakalo dok su gledali sapunice ili tužne filmove, a 65% je dobilo i majčinski instinkt i potrebu za urednošću. U istraživanju je sudjelovalo 2.000 muškaraca starosti između 16 i 65 godina.Znanstvenici ovu pojavu objašnjavaju time što muškarci, koji to žele, stvara povezanost s partnericom i plodom, nastojeći joj se što više približiti. Tako kroz cijelu trudnoću dolaze na liječničke preglede, što pomaže u stvaranju čvrste veze s bebom i boljem razumijevanju procesa kroz koji im prolazi partnerica.

Zbog toga, tvrde znanstvenici, i nije iznenađujuće to što muškarci prolaze kroz iste simptome kao i njihove trudne partnerice. Veza između postaje sve jača i stanje partnerice se prebacuje na njih zbog emotivnog jedinstva.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Život u dvoje

Kako biste znali što bolje komunicirati sa svojom boljom polovicom, donosimo vam 10 ženskih izjava koje biste trebali znati interpretirati.

Beauty report

Kada pričamo o podizanju svijesti o muškom zdravlju, važan aspekt koji često ostaje u sjeni jest ispadanje i gubitak kose kod muškaraca.

Savjeti stručnjaka

Kao glavni muški spolni hormon, testosteron dominira muškim životom, od utjecaja na osobnost, razvoj spolnih karakteristika,  emotivnu i psihičku snagu, do oblika tijela i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.