Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Od Amsterdama do Burme – u mini autu

Koliko daleko možete stići u Sulkyju s osmijehom na licu?

Mladi Nizozemac Teun  Melis, avanturističkog srca i vesela osmijeha kreće starim putevima svile od Amsterdama do Burme. On i njegov vjerni prijatelj, koji nije Sancho Panza već auto imena Sulky u potrazi za odgovorima proći će kroz zemlje Europe, dalje na Balkan do Atene. Od tamo će nadalje preko Mediterana krenuti na Bliski istok odakle ga put navodi do finalnog odredišta – Myanmara u Burmi.

Na svakom dijelu puta (nazvanog: The 2010 Silky Route) Teun će pokušati saznati nešto više o vjeri, kulturi, načinu življenja iz perspektive čovjeka koji dolazi sa zapada. Teun će se redovno javljati čitateljima She.hr-a koji će moći uživati u dogodovštinama Teuna i njegovog malog ali snažnog automobila.

"Zanima me povijest perzijske kulture, ali i svakodnevne aktivnosti. Zanimljivo je da je u Iranu popularno raditi operacije nosa, Youtube je pun takvih videa, namjeravam istražiti koji je razlog tome“, kaže Teun.

Nadamo se da će Sulky izdržati daleki put

On i njegov mali auto već su bili na putu, i to 2005. godine, također u Burmi.

"Toliko su me dirnuli ljudi na koje sam naišao na putovanju u Burmu tako da sam se iz tog razloga ponovo odlučio otisnuti. Odlučio sam se na rutu preko islamskih zemalja jer me posebno zanima njihova kultura“, kaže Teun.

Osim Sulkyja najvjerniji prijatelji na putu su mu njegov ipod i knjiga Point It koja će mu pomoći u eventualnim problemima s komunikacijom.

"Uzbuđen sam zbog putovanja, a najveći strah mi je da Sulky neće izdržati cijelo putovanje“, priča Teun.

Pratite Teuna i njegove dogodovštine na našem portalu, bit će drugačije, zanimljivo i dosad neviđeno.

Sretan put želimo Teunu i Sulkyju!


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Anja može sve

Budimpešta mi je godinama na bucket listi i samo sam čekala kada će se otvoriti savršena prilika za posjetiti taj kraljevski grad.

Gastronomija

Raj za gurmane, vinoljupce i pivoljupce, Požeško-slavonska županija poziva da je otkrijete!

Putovanja

U nizu adventskih događanja diljem Hrvatske upravo jedan poseban advent je u Ogulinu, zavičaju bajke

Advertisement