Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Od dizajna do modela

Uz kreativnost i trud postanite – modni dizajner.

U modnom učilištu Profokus možete naučiti kako iz tkanina i od naizgled nepotrebnih krpica napraviti savršenu dizajnersku haljinu, kaputić, majicu, košulju te razne modne dodatke. Program Modni dizajner I traje dva semestra, a predavanja se održavaju svaki dan. Polaznici u ovom programu uče sve o estetici odijevanja, konstrukciji i izradi odjeće te poznavanju materijala. Iz sata u sat polaznici učilišta Profokus sve su bliže svom cilju, a to je postati osposobljen, školovan i samostalni modni dizajneri.

Polaznici koji nakon ovog programa požele upijati još dizajnerskog znanja, nakon programa Modni dizajner I, mogu upisati i program Modni dizajner II. To je obrazovni i verificirani proces u kojem se savladava crtanje, kolorit i modne figure. Jača se maštovitost i dobiva čvrst temelj za kreiranje različitih vrsta odjeće i modnih dodataka.

Julija Braus, polaznica Profokusa, prošle godine je u dva semestra završila Modni dizajner I, a trenutno apsolvira nastavni program koji se bavi osmišljavanjem dizajna, krojenja i šivanja.

"Na prvoj godini naučila sam kako kreirati i šivati suknje, a na drugoj godini ostalu odjeću", rekla je Julija.Ona nam je uz pomoć kolegica i uz stručni nadzor osnivačice Profokusa Branke Vučetić Atletić pokazala kako u kratko vrijeme izraditi kaput i košulju."Prije nego što počnem kreirati, istražujem, listam razne časopise, inspiriram se. Nakon toga radim skicu i konstrukciju te krenem u odabir materijala. Kad sam sigurna koji materijal želim upotrijebiti bacam se na krojenje i šivanje. Posljednje detalje, poput gumbi i mašni, dodajem kad je kreacija već na lutki", kaže Julija.
Profokus je poseban po tom što se modeli rade posebnom ESMOD tehnikom "jedan na jedan" koju je Branka Vučetić Atletić izučila u pariškoj istoimenoj školi. Znači da se modeli rade po točnim mjerama ljudskog tijela, a ne u umanjenom mjerilu, kako je inače običaj."Osnovni cilj školovanja je naučiti kako biti kreativan i kako svoju kreaciju putem skice pokazati na papiru. Nakon toga u našoj radioni pod stručnim nadzorom polaznici savladavaju tehnologiju i uče kako najbrže i najkvalitetnije sašiti svoju kreaciju", rekla je Vučetić Atletić.Ako vam nije dovoljno naučiti dizajnirati i šivati možete upisati i Profokusov program Modni stilist gdje uz prijašnja znanja učite kako kreirati modni imidž. Ovaj program kao i dva prethodna (Modni dizajner I i Modni dizajner II) traje dva semestra.Upisi za školsku godinu 2010./2011.
počeli su 1. travnja i traju do popunjenja klase, a upisati se možete radnim danom od 8:30 do 15 sati u Tajništvu Učilišta u Zagrebu (Gundulićeva34/III). Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01/48 56 386. Program je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske,stječe se uvjerenje te se kao stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu ."Naš dizajner odjeće može sam osmisliti, dizajnirati i proizvesti kolekciju. Oni su nakon Profokusa spremni doći u bilo koju modnu kuću i prodati svoju ideju i kolekciju", kaže ravnateljica Učilišta Profokus.

Poznati polaznici modnog učilišta Profokus su mladi dizajneri Zoran Aragović i Marina Prevolšek, koji svojim kreativnim kolekcijama nižu uspjeh do uspjeha. I za vas je moguće da uz stručnu edukaciju u Profokusu uspješno pretvorite svoje ideje u kreacije, a tko zna možda će jednog dana poznate manekenke nositi vaše ideje pretočene u odjeću.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Fashion report

Dolaskom ljeta i vrućina, biramo laganije materijale i odjeću koja dopušta koži da diše. Savjetujemo da svakako nosite što svjetlije boje i lagane materijale.

Dizajn

Fjällräven, riječ na kojoj gotovo svi osim Šveđana lome jezik, označava polarnu lisicu.

Dizajn

Jedan od najljepših zagrebačkih trgova je onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner je Ivan Alduk upravo je njega odabrao za lokaciju svog novog...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.