Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Od Šajetinog pratećeg vokala do vrhunskog jazza

Pjevačica Astrid Kuljanić među rijetkima je u Hrvatskoj koje od jazza uspijevaju živjeti.

Za portal She.hr otkrila nam je nešto malo više o sebi.

Astrid se od malih nogu bavi glazbom. Dolazi iz obitelji u kojoj svi sviraju bar jedan instrument i pjevaju. Pohađala je muzičku školu gdje je svirala violinu. Za vrijeme srednje škole pjevala je u raznim bendovima i zborovima. Surađivala je i s "Putokazima", a kada je upisala fakultet počela je pjevati Draženu Šajeti prateće vokale.

Prije joj je glazba bila hobi, ali je oduvijek vukla na glazbenu stranu. Njezina obitelj je željela da se Astrid bavi nečim  "ozbiljnijim i sigurnijim"  i zato je završila Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Smatrate li se uspješnom glazbenicom?

– U kontekstu da radim upravo ono što želim svakako se smatram uspješnom. Pjevam u bendu s vrhunskim muzičarima s kojima se jako dobro razumijem i krasni su i kao ljudi te odlično surađujemo. Sa strane pjevam i jazz standarde, što jako volim. Predajem i pjevanje u "Groove školi", suvremenom edukacijskom centru za tonsku produkciju i izvođenje moderne glazbe. To je privatna glazbena škola Zvonimira Bučevića. Uz sve to još organiziram jazz festivale i jazz koncerte.

Uspijete li  financijski preživjeti baveći se isključivo glazbom?

– Sad uspijem, no kad sam krenula u glazbu s fakulteta koji nije imao veze s time, nisam uspjevala pa su mi roditelji pomagali, jer inače ne bih mogla, morala bih raditi nešto drugo. Ali, oni su mi pružili tu mogućnost pa sam se ipak bavila isključivo glazbom. Dala sam sama sebi godinu, dvije da u tome uspijem i sada sam uspijela. Nije da sad mogu neopterećeno živjeti, ali ide. Trenutno zarađujem od predavanja u Groove školi, od gaža i od organizacije.

Uskoro izlazni novi album grupe "Mildreds"…

– Na prošlom albumu „Brisaći prašne“ nalazile su se obrade, ali ovog puta smo mi sve sami radili. Tako će na novom albumu biti autorske pjesme za koje je riječi napisao Krunoslav Levačić, a glazbu su radili Uroš, Kruno, Žiga i ja. Mislim da će se svi iznenaditi kako je Kruno romantična dušica.

Bavite se i organizacijom festivala?

– Prošle godine sam prvi puta organizirala CREScendo music festival u gradu Cresu krajem lipnja i trajao je dva dana. Na festivalu su nastupili vrhunski jazz muzičari iz Hrvatske poput "Mildreds", "Valerija Nikolovska trio", "Charlie Jurković trio" i "Hot Club Zagreb". Festival sam koncipirala po nekom svom ukusu, onako tiho i intimno. Našla sam super mjesto koje odgovara upravo tome, a to je ljetno kino "Susajda". Bilo je dosta ljudi, puno kino, čak sam se i ja iznenadila koliko ih je došlo i ispalo je onako kako sam zapravo priželjkivala.

Novi projekti?

– Toliko sam preokupirana sa svime ovim što sam pokrenula tako da za sada ne razmišljam o novim projektima. Prošle godine sam krenula sa festivalom na Cresu i ciklusom koncerata "Gola glazba" na Trešnjevci pa sad to treba napraviti malo veće nego što je bilo prije. Imam neke ideje i planiram suradnju s odličnim klaviristom kojem se divim do imbecilnosti. Rekao mi je da samo izaberem stvari koje želim raditi. Jako mi je stalo do nečega što počnem raditi pa se onda tome i cijela posvetim.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Biste li kupili ulaznicu za tajanstveni koncert kojemu znate datum i vrijeme, no ne znate tko nastupa i gdje?

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.