Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
dan žena
dan žena

Događanja

Oda VAMA koje pokrećete svijet… sretan vam Dan žena

Iako se često dijelimo po mnogočemu, zapravo smo sve jedna žena.

Evo nas opet, drage moje. Dan žena. Sretan vam bio vaš dan. Svake godine sve me više iznenađuje priča oko tog dana, usudila bih se reći praznika. Od vremena kad smo ga obilježavali kao 8. mart, do perioda kad bi te tvoja “gora polovica” blijedo pogledala jer si očekivala bar cvijet, do današnjice kada taj međunarodni praznik poprima sve veću društvenu, ali prije svega PR važnost.

Ne volim Valentinovo, ne obilježavam ga i ne želim da mi muškarci išta kupuju na taj dan. Ali Dan žena… Tada se osjećam zaista posebno. Valjda nas je tata razmazio odmalena jer je uvijek baki, mami, meni i sestri kupio cvijeće i bombonijeru, ali obožavam taj dan. I zato ga koristim kao priliku obratiti vam se. Svima vama, našim čitateljicama. Onima zbog kojih ustajemo svako jutro i dolazimo na posao. Zbog kojih za subotnjeg izlaska, možda i nakon pića-dva, uzimamo mobitel i zapisujemo ideje jer nam je baš sinulo nešto fantastično što bi mogli provesti u djelo. Zbog kojih vrištimo od sreće (jer je članak prošao odlično) i razbijamo glavu (jer niste “trznule”).

Za ženu u svima nama

Da, obraćam se vama, našim čitateljicama. Ali više od svega, obraćam se onoj ženi u vama koja nam je svima jednaka. Kada pričamo o “ženskim” portalima uvijek ih dijelimo na one modne, “high class”, “basic”, zdravstvene itd., ali jedna stvar je sigurna – svi se obraćaju ženi.

Iako se i mi žene često dijelimo po tome čime se bavimo, koliko zarađujemo, pratimo li modu ili ne, jesmo li u braku ili single, vjernice ili ateistkinje… zapravo smo sve jedna žena. Ona koja se konstantno preispituje, ima strahove i dileme, ali i hrabrosti kao vučica kada je netko “njen” ugrožen. Nema 100 kila mišića kao neki muškarci, ali nosi terete koje sve sile ovog svijeta ne bi mogle ponijeti.

Kada dobijemo pohvalu na poslu, sve osjetimo onaj isti žar “Da, dobra sam”, a kada nas dečko prevari sve nas jednako boli. Kad nam se dijete razboli, nije važno trčimo li u bundi od nerca ili poderanom ogrtaču, već da sve jednakom žestinom trčimo kod doktora. Bez obzira živimo li u penthouseu u Parizu ili stračari na rubu svijeta, sve znamo sanjariti jednakom strašću. I da, koliko god smo jake i samouvjerene, sve se (barem jednom u životu) potpuno, iskreno i slijepo predamo muškarcu/ženi kojeg/u volimo više od života.

Toj ženi se obraćam, to je She žena.

dan žena

Kažu neki “Jao sa ženama i za žene je teško raditi!”. Je… baš kao i za muškarce. Tresete se jer želite da projekt uspije, želite usrećiti svoje čitateljice, želite da dijele s vama entuzijazam no, kao i u svakom poslu, ponekad naiđete na zid. Ali sa ženama je prekrasno raditi. Za žene je, vjerujte mi na riječ, prekrasno raditi. Nitko ne zna tako uljepšati dan, tako vas nasmijati, tako vam dirnuti srce kao druga žena, i to žena koju uopće ne poznajete. I zato ustrajete, jer imate najljepši posao na svijetu – stvarate za druge žene.

Hvala vam svima što zajedno s nama stvarate. Što ne zaboravljate koliko je život čudesan i koliko ste vi čudesne. Volimo reći da ste naše prijateljice, naše kolegice i ona žena koja nam je svima jednaka. Ona kojoj treba pomoć u svakodnevnim sitnicama, netko tko ju razumije, tko će joj pomoći ili joj jednostavno dopustiti da “pusti mozak na pašu”. A to što nas prate i muškarci samo nam daje dodatan vjetar u leđa, dodatnu čar poslu.

Sretan vam vaš dan, moje She žene! I pogledajte kroz prozor, sunce nije slučajno izašlo.

Maja Jurković
urednica portala She.hr

Foto: Stocksnap.io

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Tvrtka Mars je prepoznatljiva po svom dugogodišnjem zalaganju i provođenju aktivnosti s ciljem  stvaranja rodno ravnopravnog radnog okruženja tijekom cijele godine.

Beauty report

U nastavku, upoznajte Mihaelu, Mateu, Barbaru i Sonju, inspirativne ljubiteljice L'Erbolario brenda.

She Book Club

Na Međunarodni dan žena, slavimo gospodarska, politička i društvena postignuća pripadnica ženskog spola.

Drama Queen

Pojasnit ću vam svoje viđenje stvari, a čisto je edukativne prirode s ciljem da žene osvijeste svoja ponašanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.