Odabrali smo za vas: Sretne knjige

Kako biti sretan? Ovo je pitanje koje si često postavimo. Nema tajnog začina, no ima mnogo postupaka koji mogu dovesti do stanja sreće. Malo smo proučili knjige koje se bave tom temom i izabrali neke najzanimljivije, a na vama je samo da izaberete jednu ili više njih i skoknete u prvu knjižnicu i pokušate doći do sreće!

Adrian Predrag Kezele: ‘Stvaranje  sreće’

Knjiga koja govori o 27 ključeva sreće koji služe za stvaranje osjećaja ispunjenosti koji su posljedica ispravnog djelovanja. Savjeti koji se ističu u knjizi su: rad na sebi, prihvatite prilike i ne sumnjajte u mogućnosti, ne tražite uspjeh nego stvarajte sreću, hranite želje tišinom, steknite potporu ispravnom akcijom, budite jednousmjereni, budite pozitivni, planirajte realno, ne bojte se planirati veliko, razvijajte svoju intuiciju, budite jednostavni, znatiželjni, klonite se umišljanja, slavite i budite zahvalni. Knjiga koju bez razmišljanja možete pokloniti bilo kome. Poklonit ćete mu vrijedan dar, dar stvaranja sreće!

Sonja Lyubomirsy: ‘The How of Happines’

Knjiga prikazuje autoričine rezultate istraživanja odgovora na pitanje što to utječe na osjećaj sreće ljudi. Zaključila je da samo 50 posto našeg potencijala za sreću određeno rođenjem, 10 posto određuju okolnosti, a 40 posto je postotak za koji smo zaduženi mi sami zahvaljujući svojim djelovanjima, aktivnostima i razmišljanjima.

knjiga1Bruce Lipton: ‘Biologija vjerovanja’

‘Kada biste mogli biti bilo tko …tko biste bili?’ Mnogi za ovu knjigu kažu da će vam promijeniti mišljenje o vašem razmišljanju. Knjiga govori o znanstvenim otkrićima o biokemijskim učincima rada mozga , te o tome kako naše misli utječu na sve stanice našeg tijela. Djelo je napisano nadasve jednostavnim jezikom, s puno ilustracija i humora te je time svakako knjiga koja bi vam trebala biti prioritet na vašoj listi čitanja.

Esther i Jerry Hicks: ‘Zapanjujuća moć emocija’

Knjiga koja će vam pokušati pomoći da razumijete emocije i emocionalne promjene. Naučite kako okončati osjećaj bespomoćnosti u vezi s vlastitim emocionalnim iskustvom i kako stvoriti emocionalnu ravnotežu, te kako da osvijestite svaku emociju. Knjiga također govori o razumijevanju osobne vrijednosti kako bi postigli stanje sreće.

William Glasser: ‘Teorija izbora – nova psihologija osobne slobode’

Teorija izbora tvrdi da je ljudsko ponašanje motivirano iznutra i da je osnovna karakteristika čovjeka da nadzire okolinu. Svako ponašanje je namjensko i, bez obzira kako neobičnim se činilo, uvijek ima smisao za osobu koja ga koristi. Teorija izbora tumači da su ponašanja naš izbor kojim u datom trenutku najbolje zadovoljavamo jednu ili više osnovnih psihičkih potreba. Čovjek je dakle, slobodno biće koje uvijek odabire svoja ponašanja. Knjiga je odličan izbor za čitati ukoliko želite shvatiti koliko su vaša djela zaslužna za vaše stanje sreće.

Susan Jeffers: ‘Osjeti strah, a ipak to učini’

Kroz humor i dinamičke tehnike knjiga će vam pomoći da okušate sreću tako da prvo pobjedite strah. Čega god se plašili, autorica će vam dokazati da je bilo kakav strah moguće prevladati. Ovaj poticajan suvremeni klasik sadržava ključ pretvaranja gnjeva u ljubav, neodlučnosti u djelovanje – i stvaranja života koji ima smisla.

Izvor: BestShop