Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Odmor na plesnoj sceni

Održava se Bečki festival suvremenog plesa.

Dok svi jure prema jugu, na more i pod palme, zašto se ne uputiti sjeverno, u prijestolnicu kulture – Beč. Tamo se održava Bečki festival suvremenog plesa: ImPulsTanz 2010. Kroz pet tjedana plesači i koreografi iz cijelog svijeta će u razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza grad Beč pretvoriti u žarište svjetske plesne scene.

Jedan od osnivača bečkog međunarodnog festivala plesa Ismael Ivo, predstavio je prošli tjedan u okviru tiskovne konferencije ovogodišnji festivalski program koji obuhvaća 43 produkcije i 180 radionica u okviru kojih će biti predstavljeni najnoviji trendovi suvremenog plesnog izričaja.Otvorenje festivala će se održati 15. srpnja u dvorištu bečkog muzejskog kompleksa 'Museumsquartier' performansom 'What's the prediction?' koreografa Wima Vandekeybusa u kojem će posjetitelji moći besplatno uživati.

Do 16. kolovoza Beč će posjetiti i druge mnogobrojne zvijezde suvremenog plesa kao što su Austrijanac Chris Haring te Anne Juren, Francuskinja s bečkim prebivalištem.

Juren je na svom performansu pod nazivom "Magical" koji će 17. i 19. srpnja biti izveden u bečkom kazalištu Schauspielhaus radila skupa s poznatom režiserkom Anne Dorsen iz New Yorka. Chris Haring ove godine pak surađuje s plesnom skupinom Ballets de Monte-Carlo, dok će bečka skladateljica Olga Neuwirth predstaviti svoj novi komad pod nazivom 'Homage to Klaus Nomi'.Što se pak međunarodnih koreografa tiče publici će se predstaviti Anne Teresa De Keersmaeker ('En Atendant' 28. srpnja, Odeon), Jerome Bel ('Cedric Andrieux' (29.srpnja, MQ), Marie Chouinard ('The Golden Mean 04. kolovoza, MQ), Benoit Lachambre ('O Oui' 7. kolovoza, Akademietheater) te Alain Platel ('Gardenia' 12. kolovoza, Akademietheater).

No festival svoja vrata otvara i svima onima koji do sada nisu imali nikakvog iskustva s plesom. Amaterske plesne radionice nude raznovrstan program svim zainteresiranima u dobi od 4 do 94 godine, zato navratite i postanite dio plesnog svijeta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Dobar posao

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.