Održana 55. dodjela nagrade Grammy

The Black Keys veliki su pobjednici jučerašnje 55. dodjele prestižnih glazbenih nagrada Grammy. Američki rokeri osvojili su čak četiri nagrade, i to u kategorijama: najbolja rock-izvedba za pjesmu Lonely Boy, najbolja rock-pjesma Lonely Boy, najbolji rock-album El Camino i najbolja produkcija za album El Camino. Britanski folkeri Mumford & Sons osvojili su Grammy za album godine za njihov drugi studijski album Babel.

Po tri Grammyja dobili su Gotye, Skrillex, Jay-Z i Kanye West. Britanska glazbenica i novopečena mama Adele, koja je prošle godine kući ponijela čak šest Grammyja, ove je godine osvojila jedan, i to za najbolju pop-izvedbu. Beyonce je osvojila Grammy za najbolju tradicionalnu R&B izvedbu.

Osim službenog dijela dodjele nagrada, u Los Angelesu je održan pravi glazbeni spektakl, koji je otvorila Taylor Swift, a domaćin večeri bio je reper LL Cool J koji je odao počast preminuloj divi Whitney Houston.

U glazbenom dijelu nastupili su i Ed Sheeran, Sir Elton John, Justin Timberlake, Alicia Keys i Carrie Underwood. Sting, Bruno Mars i Rihanna odali su počast Bobu Marleyju, s čijim je sinom Ziggyjem Rihanna otpjevala pjesmu Could You Be Loved.

Još uoči ovogodišnje dodjele Grammyja, prašinu je podigao strog pravilnik o odijevanju za zvijezde na crvenom tepihu, koji je objavila američka TV kuća CBS koja je uživo prenosila spektakl. Izvođači i ostale zvijezde bili su upozoreni da će biti izrezani iz programa budu li provokativno odjeveni.

U našoj galeriji pogledajte kakve su kreacije odabrale zvijezde za ovogodišnji crveni tepih i ocijenite jesu li poslušale savjete američke TV postaje.