Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Održana treća večer Dove Fashion.hr-a

Uz domaće dizajnere, proljetne kolekcije predstavili su i gosti iz Srbije.

Bivša zagrebačka tvornica Gredelj u petak navečer bila je prepuna modnih zaljubljenika koji su treću večer zaredom imali priliku uživati u vrhunskoj modi. Proljetne pret-a-porter kolekcije na pisti Dove Fashion.hr-a pratila je mnogobrojna publika među kojom su bila i poznata lica poput Nataše Janjić, Zrinke Cvitešić, Jadranke Ivaniš Yaye, Boruta Mihalića, Anice Kovač, Nevene Rendeli, Antonije Stupar Jurkin, Edite Misirić, Nevena Ciganovića, Mirana Kurspahića, Matije Vuice, Danijele Car i mnogih drugih.Treću večer otvorila je svestrana umjetnica Ivana Popović koja je svoju modnu viziju za sezonu proljeće i ljeto 2013. predstavila na sebi svojstven način. Na pisti su se izmjenjivale balerine uz pratnju legendarne jazz dive Carol Cass koja je svojedobno nastupala u kultnom newyorškom klubu Studio 54.Odjevne predmete koje su nosile balerine, dizajnerica je predstavila kao slikarsko platno i uživo svima pokazala stvaranje modno-umjetničkog djela. Kolekciju karakteriziraju jednostavne linije uz korištenje vrhunskih materijala – svile, baršuna i marokanskog veza.Talentirana Ana Maria Ricov predstavila je ženstvenu i nosivu kolekciju izrađenu od viskoze, pamuka i lana uz korištenje crnih, prljavo bijelih, krem te sivih tonova.Zanimljiv detalj su džepovi i drugi komadi našiveni od kože i prozirni materijali s uzorcima te patentni zatvarači. Kolekciju upotpunjuje jedinstven nakit akademskog kipara Silvia Hrnčira, S.H.Art.U sklopu regionalnog projekta Zona 45 svoje kolekcije su predstavili gosti iz Srbije – poznati dizajner Bata Spasojević i talentirana dizajnerica Ivana Pilja.Spasojević je prikazao muško-žensku kolekciju Eclectic u kojoj dominiraju nježni pastelni tonovi, a pojavljuju se i zelena, puder, vanilija, crvena, zlatna i srebrna boja te svjetlucavi nakit i torbice.Ženstvene sakoe u zlatnoj i srebrnoj boji kombinira s dimijama u istim tonovima, a u večernjim kombinacijama spaja dva, na prvi pogled, nespojiva materijala – crnu kožu i prozračne tkanine u jarkim bojama.

Ivana Pilja hrvatskoj modnoj publici predstavila se avangardnom kolekcijom u kojoj prevladava crna boja, nijanse crnog vina, naglašena ramena, krinoline, koža i perje.Martina Felja predstavila je kolekciju jednostavnih krojeva uz poigravanje pliseom koja se nadovezuje na cruise kolekciju 2013.. Kolekcijom prevladavaju svijetle nijanse s proljetnim motivima kao što su bubamare i leptirići uz pojaseve u jarkim bojama.Sastoji se od ženstvenih košulja, suknji do koljena, kožnih kratkih haljina s izrezima i dugih prozračnih haljina u jarkim bojama, a crne kožne topiće dizajnerica je kombinirala s dugim prozračnim suknjama u svijetlim bojama.Vrhunac treće večeri bila je revija dizajnerskog dvojca Link koji je na posebnoj pisti u suradnji sa Samsungom prikazao kolekciju inspiriranu ulicama vječnog grada New Yorka. Ogi Antunac i Zoran Mrvoš svoju kolekciju namijenili su urbanim, definiranim modernim ženama kojima je udobnost i funkcionalnost na vrhu prioriteta.Kolekcija je svojevrsna nadogradnja na jesensku kolekciju s time da je ovog puta naglasak stavljen na meke, ali jasno definirane linije uz korištenje bijelih, sivih, puderastih i nezaobilaznih crnih tonova.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Fashion report

Yvonne vas vodi u boutique Ivane Jurić gdje je odabrala nekoliko prekrasnih haljina, a mi smo ostali bez daha gledajući kreacije mlade dizajnerice.

Zanimljivosti

66% Hrvata izjavilo je da ovu godinu planiraju potrošiti istu pa i veću svotu novca na modu, u usporedbi s 2021. godinom.

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.