Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Ojačajte im mišiće

Dječja leđa su se pognula pod težinom torbe? Preporučujemo dvije vježbe.

1. Vježba

Početni položaj djeteta treba biti takav da ležeći na trbuhu ispruži ruke iznad glave. Noge su također ispružene, stopala opuštena, a glava je s čelom prislonjena na podlogu.Dijete u tom položaju treba udahnuti pa polagano izdišući podizati gornji dio tijela zajedno s rukama. Noge moraju ostati u nepromijenjenom položaju tj. na podlozi.

Poželjno je da se vježba ponovi pet puta.

Vježba 2


Početni položaj je isti kao i u prethodnoj vježbi. Dakle, ležeći na trbuhu ruke su ispružene ispred glave, stopala opuštena, dok je glava čelom oslonjena na podlogu.

Dijete treba udahnuti i polaganu izdišući podizati gornji dio tijela zajedno s rukama i obje ispružene noge te s ispruženim prstima stopala. (Bit će možda jednostavnije ako pogledate fotografiju ispod.) U tom položaju neka se dijete zadrži 3 do 5 sekundi i potom vrati u početni položaj.Vježbu treba ponoviti pet puta.

Za još vježbi pogledajte: Vježbe za dječja leđa

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Duh i tijelo

Endometrioza – bolest današnjice koja pogađa više od 176 milijuna žena diljem svijeta.

Zdravstveni karton

Prema statistikama Svjetske zdravstvene organizacije, oko 17,9 milijuna ljudi godišnje umre od kardiovaskularnih bolesti. To čini čak 31% od svih smrtnih slučajeva u svijetu.

Beauty report

Švedski beauty-tech brend upravo je predstavio novi FOREO IRIS 2, najmoderniji masažer za okoloočno područje, koji smanjuje bore i podočnjake te osigurava mladenački i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.