Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Okinawa – tradicionalni japanski proizvodi za zdravlje i dugovječnost

Ono što izdvaja brend Okinawa između ostalih, nije samo fokus na zdravlje i dugovječnost već i nepokolebljiva posvećenost japanskoj kvaliteti proizvoda, a u Hrvatskoj su dostupni jedino u bio&bio trgovinama

Svatko tko traži izvorne japanske namirnice provjerene organske kvalitete i autentičnosti, pronaći će ih u brendu Okinawa. Oni su savršen spoj japanske tradicije i modernih potreba, u proizvodnji se ne koriste nikakvi aditivi, a nerijetko se slijedi ciklus izmjene godišnjih doba, Naime, Japanci smatraju da ovaj krug izmjene energije u prirodi pomaže da se iz početne namirnice, djelovanjem prirodnih enzima, proizvede živa hrana najveće hranjive vrijednosti. Takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo dvoje japanskih proizvođača!

Tamari i shoyu opravdano su zvijezde Okinawa branda, dostupni samo u bio&bio trgovinama.

Otkrijte organski tamari umak premium kvalitete. Za njegov umami okus zaslužna je deveta generacija obitelji Deguchi iz prefekture Aichi, proizvodnog središta s bogatim kulturnim nasljeđem. Iskustvo u izradi organskog tamari umaka ova je obitelj stekla upravljajući tvrtkom još od 1829. godine.  

Fermentacija je ključ za nastanak Okinawa tamari umaka

Polagana fermentacija traje 12 mjeseci, u 100 godina starim drvenim bačvama i pod budnim okom majstora. Naime, on umak s dna bačve polagano vraća na vrh, što stvara cirkulaciju i u bačvi potiče proces uravnotežene fermentacije pa tamari razvija svoj snažan i bogat umami okus i gustu teksturu. Ovaj umak zapravo nastaje kao nusproizvod u proizvodnji miso paste, koristeći certificiranu organsku soju, a kako bi se očuvali svi okusi, na drvene hrastove bačve se ručno stavlja teško kamenje. Ovaj korak i dan danas članovi obitelji Deguchi rade samostalno, u potpunosti poštujući i čuvajući tradicionalni način proizvodnje. U njegovoj se proizvodnji koristi manje slane vode pa se zato može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju raznih jela od žitarica i povrća, zatim juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća i slično, jer jelima daje bogatiji i raznolikiji okus.   

Koja je razlika između shoyu i tamari?

Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je također proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Uživat ćete koristeći ga u juhama i varivima, ili raznim salatama jer im pruža sjajan okus.

Otkrijte i vi nutritivnu vrijednost i jedinstveno iskustvo okusa uz Okinawa proizvode, tradicionalne japanske proizvode za zdravlje i dugovječnost. Čekaju vas samo u bio&bio trgovinama koje nude isključivo 100% organsku hranu.

Ne propustite

She Book Club

Pedeset riječi za kišu epski je roman o tradiciji i slobodi smješten u poslijeratni Japan.

Gastronomija

SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica.

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Duh i tijelo

Praksa Ichigo Ichie će ti omogućiti da živiš ispunjeno, sretno, bez težina koje vučeš iz prošlosti ili strepnje koju bi budućnost mogla donijeti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.