Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
pixabay

Gastronomija

Omlet od tunjevine, mladog luka i mozzarelle

Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine.

Kevin Costner nije samo poznata filmska zvijezda koja promovira brend. Čovjek je koji najbolje prenosi poruku Rio Mare: da bismo dobro živjeli, treba birati isključivo kvalitetne proizvode i pri tom biti odgovoran prema okolišu što su osnovna načela projekta „Odgovorne kvalitete“.

Nutricionisti danas savjetuju jedenje ribe barem dva puta tjedno kako bi prehrana koristila zdravlju i da bi bila uravnotežena i zdrava. Naime, 100 g tunjevine u maslinovu ulju zadovoljit će približno 20% dnevnih potreba odrasle osobe za fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju. Rio Mare tuna bogata je vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju. Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine.

RIOMARE _KC ADV (11) (1)

Dobro jesti ne odnosi se samo na odabir kvalitetnih namirnica i njihovo kombiniranje, već i na dijeljenje s drugima, što je važan dio zdravog načina života, jačanje užitaka i poticanje zajedničkih druženja, vrijednosti koje odlikuju talijansku tradiciju.

Donosimo vam jedan sasvim jednostavan i brz recept.

Omlet od tunjevine, mladog luka i mozzarelle

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g mozzarelle
  • 6 jaja
  • 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1 veliki svežanj peršina
  • 2 mlada luka
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol i papar

Priprema:
Sitno nasjeckajte mladi luk i ispržite ga u teflonskoj tavi s malo maslinovog ulja i prstohvatom soli. Sitno nasjeckajte peršin, stavite ga u zdjelu s jajima, dodajte malo soli i papra te dobro zamutite nekoliko minuta dok se smjesa ne zapjeni. Dodajte mladi luk. Narežite mozzarellu na tanke komade srednje veličine. Na jakoj vatri zagrijte malo ulja u teflonskoj tavi, dodajte smjesu, smanjite plamen i miješajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati. Dodajte mozzarelu i ocijeđenu tunjevinu u ravnomjernom sloju. Pustite neka se smjesa stvrdne i zapeče na vrlo slabom plamenu. Preklopite omlet i poslužite ga.
Za dodatnu aromu: pripremite 4 mala zasebna omleta umjesto jednog velikog

Ne propustite

Gastronomija

Svakodnevnu brzinsku možete napraviti od tunjevine iz staklenke ili konzerve, ako nemate druge pri ruci.

Gastronomija

Izlasci u grad petkom dobili su sasvim novo značenje otvorenjem prvog Tunaholic fish bara u Petrinjskoj 47.

Gastronomija

Tartar od tune kulinarski je klasik koji može poslužiti kao predjelo ili fini zalogaj uz čašu vina.

Gastronomija

Dobra i sočna, te ne presuha tapenada će imati dobar omjer maslina i kapara te biti začinjena maslinovim uljem i sokom od limuna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.