Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Online natječaji za najbolje fotografije

Fotoaparat u ruke i na posao!

 
U suradnji s Arhivom Tošo Dabac, internetski časopis "Blur" raspisao je fotografski natječaj "Zagreb nekada i sada", u čast tom velikanu hrvatske umjetničke fotografije, a istodobno traje i natječaj za najbolju polaroidnu fotografiju.

Okosnica natječaja je opus Toše Dabca iz njegova opusa "Zagreb tridesetih godina", odnosno reinterpretacija starih zagrebačkih lokacija koje je snimao i njihov prikaz u suvremenom kontekstu. Natječu se fotografije u boji, snimljene analognom ili digitalnom kamerom, a mogu se prijaviti i profesionalci i amateri.

Najboljih 20 fotografija predstavit će se, uz fotografije Toše Dabca, na izložbi u Zagrebu, na prvoj internet stranici s njegovim djelima (www.tosodabac.com) te u posebnom izdanju časopisa "Blur".

Najbolja tri fotografa po izboru publike dobit će knjigu "Tošo Dabac, Zagreb tridesetih godina", a natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Za ljubitelje polaroida

Svrha međunarodnog natječaja "The Best Polaroid Photo" je obilježiti ponovnu afirmaciju polaroidne fotografije, za koju je prije oko godinu dana obustavljena proizvodnja filma.

Natječaj se održava na slobodnu temu, a otvoren je do 10. veljače. Najboljih 30 fotografija, po izboru žirija, objavit će se u časopisu "Blur" u ožujku, a čitatelji će pet najboljih izabrati u svibnju. Nagrade su Polaroid fotoparati i filmovi.

"Blur" je fotografski besplatni časopis dostupan isključivo preko interneta, u pdf-u. Objavljuje se na engleskom i hrvatskom jeziku. Podupire i promovira umjetničku fotografiju, osobito hrvatske profesionalne autore na međunarodnoj sceni te još nepoznate, ali talentirane fotografe iz cijeloga svijeta. Čita se u oko 140 zemalja. Izdavač časopisa je Fotografska udruga Creatus.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Bilo da se želite baviti fotografiranjem proizvoda ili imate proizvode koje morate fotografirati za svoj biznis postoji lista stvari na koje trebamo pripaziti kada...

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Smješten uz Jarunsko jezero, Chic Bar&More zrači toplinom i ugodom i neizbježno privlači prolaznike na Jarunu.

Zanimljivosti

Od 29. studenoga do 7. siječnja, najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim, gordim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će tom prelijepom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.