Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Opasnosti tretmana za nokte

Sve što trebate znati prije zakazivanja termina za manikuru ili pedikuru.

Odlazak u salone za uređivanje noktiju ruku ili nogu po svojoj su naravi opuštajući, a ne zabrinjavajući. Pogotovo stoga što su ovakvi tretmani osmišljeni za oslobađanje od stresa. No, u salonima se kriju i potencijalne opasnosti za vaše zdravlje. Preventivno djelovanje puno je lakše nego kasnije liječenje.

Ukoliko niste o ovom dosad razmišljali, mi ćemo vas uputiti u nedaće koje vam prijete iz salona za njegu noktiju.

1. Pripazite na opremu
kojom se koristi pediker

Higijena
je za ovakvu vrstu tretmana najbitnija. Provjerite koristi li vaša kozmetičarka sterilizirane instrumente kako bi osigurala skrb i oprez. Korištenje nesterilizirane opreme može prenijeti na vas mnoge klice i bolesti.

Postoje slučajevi u kojima se nakon tretmana na nogama pojavila gljivična ili bakterijska infekcija oko noktiju. Nokti također mogu nakon pedikure ostati žućkasti ili masni. Kako vam se ovo ne bi dogodilo, nakon što se vratite iz salona, namočite noge ili ruke u bogatu sapunicu kako bi uklonili sve moguće nečistoće.2. Provjerite licencu salona

Neki pedikeri rutinski koriste i određene kemikalije koje predstavljaju zdravstveni rizik. Stoga, prije ulaska u salon, pogledajte postoje li po zidovima uokvirene licence i ocjene zdravstvenih institucija kako biste bili sigurni da su svi sastojci s kojima će vaša koža doći u doticaj sigurni.

3. Ne odstranjujte zanoktice


U mnogim salonima kozmetičari završavaju tretman tako da odstrane zanoktice. To ne predstavlja dobar završetak, budući da je vanjska kožica sloj koji štiti od mikroba i bakterija. Ukoliko se ukloni, ostavlja kožu nezaštićenom. Zanoktice najčešće same srastu s ostatkom kože, stoga se samo malo strpite i ubrzo će nestati.4. Oštri instrumenti su najopasniji

Rašpice i ostali oštri instrumenti također su leglo mnogim bakterijama. Ako još uz to imate kožu osjetljivu na bol, zamolite svog pedikera da ovakve instrumente jednostavno ne koristi. 

Ono što svakako trebate učiniti i bez pedikera je pripaziti na svoju prehranu. Nokti su dio tijela po kojem se vrlo lako da zaključiti koliko ste zdravi. Nedostatak vitamina B, C, D i nekih minerala, uzrokovat će pucanje kože koje ni najbolji kozmetičar neće moći sakriti.

Trebate znati da su ovakvi i slični tretmani temeljiti. Raspitajte se detaljno i zatražite preporuku prije nego što se se odlučite posjetiti salon.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Istraživanja pokazuju da će tri od četiri žene imati gljivičnu infekciju u nekom periodu njihovog života, a pola njih dobit će je dva ili...

Moj dom

Ako slučajno imate podrum s niskim temperaturama, jabuke tamo mogu stajati do 10 mjeseci.

Darivanje

BeeVenom touch proizvodi su prirodni, sigurni i ne sadrže zabranjene supstancije.

Seks

Kad ljudi dožive loš orgazam, opisuju ga kao čisto fizičku reakciju bez užitka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.