Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Opet mama!: Y brži od X!

Sve je to do mene, kaže mi prijatelj koju je mu to potvrdila neka ugledna ginekologica iz Venecije. Kao i uvijek!

Na samom početku nove epizode “Opet mama” priče, otkrit ću vam nešto, a okolina će biti presretna! Nakon dvije cure, stiže nam dečko. Znam to još od 12. tjedna trudnoće zahvaljujući onom genijalnom genskom testu koji mi je otkrio i da će biti zdrav!

Baš kako je i rekla jedna moja prijateljica, mama dvojice sinova, važno da je zdravo pa makar i muško! No prije nego li završim priču sa spolom, evo jedne od brojnih anegdota koje sam na tu temu još čula.

Tko je kriv!?

E, pa čini se kako nije moj muž ‘kriv’ što je njegov spremić Y ovaj put bio brži od X-a. Sve je to do mene, kaže mi prijatelj a priču mu je potvrdila neka ugledna ginekologica iz Venecije. Naime, ako žena mjesecima prije trudnoće izbjegava meso (ne u potpunosti) i jede većinom blitvu i ostalo lagano povrće i hranu, garantirano će dobiti curicu. Ukoliko bude sklonija težoj hrani, bit će muško.

Prepričavala sam to u društvu te se uz grohot smijeha svojih prijateljica počela prisjećati kako sam se u posljednje vrijeme hranila. Iako sam oduvijek bila sklonija mediteranskoj, dakle laganoj prehrani, zadnjih mjeseci sam više no ikada uživala u mesu, brzoj hrani, slatkom… i eto ga, muško. Prijateljica pak vegetarijanka ima dvije curice…

Znači ‘ima logike’ u teoriji ugledne ginekologice, hahahaha (nemojte ovo pokušavati kod kuće, bolje da ste zdrave pa makar i samo kćeri imale).

Pa ti sad usporedi!

A znate li koliko porođaj boli? Naravno da to znaju sve žene koje su već mame, ali znaju to i djeca. Prijatelj moje devetogodišnjakinje na vijest da će ona još nekome biti seka, reagirao je istraživanjem.

Već idući dan rekao joj je da su to potvrdili znanstvenici. Po njima, kada to doživiš prvi put, budi svjesna da je bol jednaka onoj kao da ti režu nogu. Iako ne znam koliko potonje doista boli, ja koja sam oba puta rodila bez ikakvih sredstava za ublažavanje boli (jer za njih nije bilo vremena), vjerujem da su bili blizu.

Drugi puta situacija je, kažu (kaže on), nešto podnošljivija, jer u tom slučaju rađati je jednako bolno kao i, citiram, “udarac u jajca”. Nažalost, informaciju o istoj toj boli treći put, ovaj mali istraživač nije pronašao.

Ali zato je Moja zaključila da mora da je to kao da te netko, citiram, “udari u cicu”.

Ma, ako je tako, nakon što sam prošla “rezanje noge”, rodit ću ja još koji put.

Pozdravlja vas Opet Mama!

Više

Opet mama!

Odabir imena djetetu nije nimalo lak zadatak.

Istaknuto

Samo se nadam da će mi Elancyl Krema za sprečavanje strija pomoći da ne popucam dok se ne 'nasukam'...

Istaknuto

Ne znam ima li "boljeg" načina za početak ove "Opet mama" priče, od toga da se predstavim.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.