Oprezno s trendovima!

Znati što izbjeći prilikom odabira odjeće jednako je bitno kao i praćenje modnih trendova. I dok su prugice, majice na printeve i vedre boje dobrodošlo osvježenje u svakoj kombinaciji, s haljinama koje ne prate liniju struka, miksom uzoraka i prozirnim sandalama ove sezone treba pripaziti.

Cvjetni uzorka
Dezen koji se uvijek provlači kroz proljetne kombinacije svakako je cvjetni. No iako ovaj veseli uzorak poziva iz svakog izloga, ne biste trebali ostaviti dojam cvjetne livade. Radije se opredijelite samo za jedan floralni komad odjeće – ostalo neka bude monokromatsko.

Haljine bez struka
I dok su dame s početka prošlog stoljeća uživale noseći takozvane 'flapper' haljine svaki pokušaj utjelovljenja istih u garderobu moderne žene mogao bi završiti modnim promašajem. Vrećaste haljine koje vizualno čine vaše tijelo krupnijim, zamijenite onim koje lijepo naglašavaju struk i obline.

Kratka odjela
Iako ih modni kritičari opisuju kao mlađu zaigranu braću strogim poslovnim odijelima, mnoge žene imaju problema s njihovom namjenom. Problem su kratke hlačice koje nipošto nisu opcija za poslovne sastanke, a cjelokupna kombinacija je, s druge strane, nedovoljno ležerna za slobodno vrijeme.

Prozirne sandale
Pojava cipela s prozirnim detaljima nije naišla na odobravanje modne kritike. Osim što podsjećaju na potpetice koje često susrećemo u porno filmovima, nitko ne može zanijekati jeftin ukupni dojam koji ostavljaju.

Crna boja
Iako zimi ne možemo odoljeti crnoj i sivoj boji vrijeme je da ih ostavite u ormaru i okrenite se snažnim proljetnim bojama. Svijetle kombinacije će osvježiti vaš izgled, a vedre boje će doprinijeti ostavljanju pozitivnog dojma. Isto pravili vrijedi i za nokte koji su dobrodošli u svim bojama – od pastelnih varijanti do plavih i zelenih tonova.