Oproštajna turneja Ramirez

Nakon što im je na proljeće izašao četvrti album, Svijet je lijep, Ramirez se dogovorom u dobroj volji i korektnim odnosima odlučio na prestanak zajedničkog diskografskog rada. Prvi koncert oproštajne turneje na kojem se žele pozdraviti i zahvaliti svim fanovima i dragim prijateljima održat će se u Zagrebu, 26. studenog u Tvornici Kulture.

Zadnju postavu benda čine Aljoša Šerić, pjevač i tekstopisac, bubnjar Goran Leka, gitarist Saša Jungić te posljednji pridruženi član, basist Tomislav Šušak. Postavu benda činili su i Ozren Ratković, koji je s bendom bio na prva tri albuma te Mario Radan.

Posljednji album Svijet je lijep najavljen je singlovima Ti i ja i Da li me voli, a album ljubavne tematike i pozitivnog predznaka donio je miks starog i novog zvuka. Album je u ožujku predstavljen u zagrebačkom klubu Sax, a publika je dokazala da ih je željna i da su joj nedostajali u dvije godine, koliko prije toga nisu nastupali. Nakon ljetnih nastupa u Splitu (u klubu O'Hara te na splitskoj rivi), Ramirez priprema oproštajne koncerte kojima će podsjetiti na svoje najveće hitove. No, dečke ćemo još svakako viđati na glazbenoj sceni.

Iako su na sceni od 2000. godine kada su nastupali (i pobjeđivali) na raznim demo festivalima, debitantski album snimili su 2004. kada su se predstavili singlom Iste cipele koji je došao do prvih mjesta brojnih ljestvica u Hrvatskoj te postigao zapažen uspjeh. Nakon toga krenuli su samostalni nastupi po Hrvatskoj, a veliki hit postigla je i ljubavna pjesma Otjeraj me. 2006. godine izašao im je žešći album Copy/Paste, najavljen singlom Ništa posebno. 2009. izašao je album Divovi i kamikaze i iste godine je spot za pjesmu Fantastično, bezobrazno bio zabranjen na svim nacionalnim postajama u Hrvatskoj zbog neprikladnog sadržaja – prikazivanja nasilja, korištenja alkohola te opojnih sredstava. Svoje uspjehe nastavili su nizati singlovima Učini nešto danas i Sedam koji su odlično prošli na top ljestvicama.

U svakom slučaju, u 11 godina karijere dali su puno – iznenadili, šokirali, uveseljavali, rastuživali, rasplesali i raspjevali slušatelje i publiku. I zato vas Ramirez poziva da se oprostite s njima upravo tako, jer ovo će biti najveća oproštajka u gradu. Ulaznice za koncert u prodaji su u sustavu Eventima, a cijena im je 40 kn u pretprodaji, a 50 kn na dan koncerta.

VODIMO TE NA KONCERT

Poklanjamo vam 3×2 ulaznice za oproštajni koncert benda Ramirez, koji će se 26. studenog održati u Tvornici kulture.

Zainteresirani neKa nam pošalju mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom RAMIREZ te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koji je sastav zadnje postave benda?

Vaše prijave primamo do 25. studenog 2011., 10h, nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika. Sretno!
A na koncert idu: Arijana Bulić, Rea Brečić i Marta Mihaljević.