Opuštajuće mirisne kupke

Zima je idealno vrijeme za uživanje u tretmanima ljepote. Thai centar Thalea u samom centru Zagreba mjesto je na kojem se možete opustiti i pobrinuti za svoj duh i tijelo. Među novim zimskim tretmanima Thaleas nudi pet novih vrsta kupki – Milk, Herbal, Floral, Mineral i Aphrodisiac.

Žene su od davnih vremena uživale u blagodatima kupki. Rimljankama, Egipćankama i ženama iz orijentalnih zemalja kupka je bila jedan od primarnih tretmana ljepote. Kupale su se u toploj vodi u koju su dodavale kombinaciju različitog bilja, soli i cvijeća zbog njihovog iznimno pozitivnog učinka na zdravlje, ali i ljepotu.

U centru Thalea klijent se pola sata odmara u punoj kadi. Udiše kombinaciju eteričnih ulja ovisno o kupki koju je izabrao. Apsolutna je tišina, a svjetlo dolazi samo od lučica.

Milk bath

Prednosti mliječne kupke poznavala je još u davnim vremenima Kleopatra. Egipatska kraljica bila je poznata po svojoj mekanoj i lijepoj koži. Osim nje, u mliječnim kupkama uživale su i Elizabeta I. i carica Sissy, a Neronova žena Popeja kupala se u magarećem mlijeku. Mliječna kiselina djeluje kao nježni piling i omekšava kožu, a prirodno mlijeko sadržava masti i vitamine koji njeguju kožu.

Herbal bath

Biljne kupke su bile poznate tijekom povijesti još od davnih vremena. U njima su redovito uživali stari Rimljani i Grci, ne samo zbog zdravstvenih razloga već i zbog ljepote. Biljne kupke imaju pozitivan utjecaj na fizičko stanje tijela, ali i psihičko. Smiruju tjeskobna stanja i pomažu nam da se opustimo. U isto vrijeme, revitaliziraju energiju i bolje pamćenje.

Floral bath

Cvjetne kupke čine kožu glatkom i elastičnom te poboljšavaju kompleks tena. Najpoznatije su u azijskim zemljama. U Maleziji, Tajlandu, Indoneziji i Kini koriste se kao ritual ljepote, za osvježavanje duha i tijela, protiv nesreće te protiv problema neugodnog mirisa tijela.

Mineral bath

Mineralne kupke preporučuju se za oporavak nakon operacija, bolesti te za opuštanje. Često se koriste kao terapeutski tretmani, ali i za revitalizaciju i opuštanje duha i tijela. Sastojci koji djeluju terapijski kombinacija su određene temperature vode, otopljenih minerala, plinova u vodi i blato.

Aphrodisiac bath

Kupka koja ima učinak afrodizijaka pomoći će vam da se osjećate senzualnije i probudite svoju seksualnost. Afrodizijaci su se koristili u raznim kulturama i društvima tijekom povijesti, a prirodni mirisi su bili najpopularniji. Jasmin, sandalovina, lavanda, vanilija, bosiljak, ylang ylang i pačuli samo su neki od prirodnih mirisa s učinkom afrodizijaka.

OSVOJI OPUŠTAJUĆU KUPKU

Thai centar Thalea poklanja jedan tretman kupke prema izboru dobitnika.

Ukoliko želite osvojiti ovu opuštajuću kupku, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] pod naslovom KUPKA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela.

Koje se sve vrste kupki nalaze u ponudi Thai centra Thalea?

Vaše prijave primamo do 26. prosinca 2011. nakon čega ćemo i objaviti dobitnika.
Tretman kupke osvojila je Maja Kiš.