Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Originalna uskršnja jaja

Maštovite ideje za izradu uskršnjih dekoracija koje će oduševiti i djecu i odrasle.

Uskrs je sve bliže i bliže pa je, iako se uskršnjim dekoracijama ne pridaje toliko pažnje i važnosti kao božićnima, vrijeme da osmislite originalne i efektne načine ukrašavanja jaja. Ove godine odlučite se za nešto drugačije od uobičajenog i uz sve ostale blagodati blagdanskog stola, oduševite i dekoracijama o kojima će se pričati danima poslije.

1. Jaja s ogledalima

Za ovako ukrašena jaja bit će vam potrebna sitna okrugla plastična ogledalca (nešto poput šljokica) koja možete nabaviti u svakoj hobi trgovini, ispuhana jaja i ljepilo.

Postupak je vrlo jednostavan – samo pažljivo nalijepite ogledalca na jaje i pustite da se osuši. Po želji dio jaja možete obojiti, a dio ukrasiti na ovaj način.2. Slana jaja

Sastojci koji će vam trebati za ovo, uz ispuhana jaja su sol, boja za hranu i bijelo ljepilo. Smiješajte pastelne nijanse soli dodavanjem nekoliko kapi boje za hranu u 1 šalicu soli i miješajte dok ne dobijete ujednačenu kombinaciju.

Na tanjur nasipajte različito obojene soli u slojevima različite debljine i uzorka. Na čitavu površinu jajeta dodajte netoksično bijelo ljepilo i uvaljajte ga u prethodno pripremljenu sol.

3. Trava zelena

Sastojci potrebni za izradu ovog jaja su: ispuhano jaje, mlada pšenica i posuda za jaje. Što se pripreme tiče, ispuhanom jajetu na vrhu proširite rupu, ispunite jaje s već izraslom pšenicom tako da vrhovi izviruju kroz rupu koju ste upravo napravili, a posudu za jaje iskoristite kao stalak. Po želji na vrh jajeta nalijepite piliće ili oslikajte jaje omiljenim motivima.4. Pilić u jajetu

Za izradu ovog malo kompliciranijeg, ali izrazito efektnog jajeta, bit će vam potrebno ispuhano jaje, trava, mini figura pilića i ljepilo. Da biste postavili pilića unutar jajeta, prvo škarama ili oštrim nožem izdubite rupu sa strane. Isperite unutrašnjost, pa još malo povećajte promjer rupe, tako da se kroz nju kao kroz prozor vidi unutra. Ako ste dovoljno spretni, pokušajte rupu napraviti u nekom obliku. Zalijepite travu, pilića i ostale ukrase po želji u unutrašnjost jajeta.

KAKO ISPUHATI JAJE

Za ove dekoracije bit će vam praktičnija, pa čak i neophodna ispuhana jaja pa ako dosad niste savladali tu tehniku, donosimo vam jednostavne savjete kako doći do idealnih rezultata bez većih incidenata.

Za početak, uzmite jaja sa sobne temperature jer ih je lakše ispuhati. Iglom izbušite rupu na svakom kraju jajeta. Pri tome vodite računa o tome da probušite i žumanjak. Na jednom kraju malo povećajte rupu nekim oštrim predmetom. Kroz rupu koju ste ostavili malenom nježno počnite puhati – ispod sebe stavite posudu kako bi sadržaj jajeta kapao u nju. Ako nikad prije niste ispuhivali jaja, postoji šansa da vam ono pukne. Neka vas to ne obeshrabri – vježbom se dolazi do savršenstva.

Kad ste ispuhali sva jaja, stavite ih u zdjelu s vodom da bi se isprali, a zatim ih stavite u karton u kojem ste ga kupili kako bi svi eventualni ostaci iscurili vani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Budi fit

Radi visokog udjela proteina, jaja su iznimno zasitna namirnica.

Zanimljivosti

Ako niste sigurni što gledati ovih dana i mislite da ste sve pogledali (vjerojatno i jeste), nekad je dobro pustiti stare filmove koji će...

Savjeti stručnjaka

Dok je uživanje u hrani i čaši vina sigurno dio te tradicije, ne može se poreći da je blagdansko prejedanje postalo važan dio iste...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.